De IDF wenst iedereen Sjana Tova (video)

Foto IDF

In een hartverwarmende video wenst het Israëlische leger joden over de hele wereld, en iedereen die het Joodse volk een warm hart toedraagt, een gelukkig nieuwjaar.

En wat eten de soldaten dan vanavond als het Joods nieuwjaar wordt gevierd?

Aan de vooravond van Rosj Hasjana, die vandaag bij zonsondergang begint, zullen IDF-soldaten en commandanten aan feestelijk versierde tafels zitten op basissen en posten in het hele land.

In totaal heeft de IDF ongeveer 30 ton appels ingeslagen voor Rosj Hasjana, die zullen worden ondergedompeld in ongeveer drie ton honing. Er is ook veel silan (dadelhoning) ingeslagen voor veganistische soldaten. Het Israëlische leger heeft percentueel het hoogste aantal veganistische soldaten.

Verder kocht de IDF kocht ongeveer 27,5 ton vis, 196 ton vlees en ongeveer 142 ton gevogelte.

Ook is er ongeveer acht ton honingkoekjes, ongeveer zes ton granaatappels, ongeveer vijf en een halve ton dadels en meer dan vier ton gedroogd fruit ingekocht.

Soldaten zullen ter ere van het nieuwe jaar een toast uitbrengen met totaal ongeveer 17.000 liter druivensap en ongeveer 18.000 flessen zoete dranken.

Ondertussen blijven de IDF-soldaten tijdens Rosj Hasjana hun werk voortzetten, om de burgers van de staat Israël te beschermen en ervoor te zorgen dat alle Israëliërs gelukkige en vreedzame feestdagen zullen genieten.