Dit wordt Israels paviljoen bij de World Expo 2020 in Dubai (video)

Screenshot

“Op weg naar morgen”: dat is het motto van Israels paviljoen op de World Expo 2020 in Dubai , een zeldzame kans om Israëlische innovatie in watertechnologie, gezondheid en hi-tech aan de Arabische wereld te tonen.

Het paviljoen heeft ‘geen muren ‘, aldus de verteller van de korte clip. “Een open uitnodiging om de handen in een te slaan en samen een geweldige reis naar onze toekomst vorm te geven.”

De uitnodiging aan Israël om mee te doen met World Expo 2020 in Dubai – een land dat geen formele diplomatieke betrekkingen heeft met de Joodse staat – werd door Israël en anderen geprezen als een ander teken van verwarmende banden tussen Jeruzalem en de Golfstaten. In het licht van hun gemeenschappelijke vijandschap tegen Iran hebben Israël en de Soennitische Arabische staten de afgelopen jaren clandestien samengewerkt.

“Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verheugd de leidende [overheidsinstantie] te zijn in de deelname van Israël aan de Dubai Expo, die in oktober 2020 wordt geopend en in april 2021 wordt gesloten,” vertelde de directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yuval Rotem, aan The Times of Israel.

“Het is een podium van mondiaal belang, en op dat podium kan Israël veel bijdragen”, voegde hij eraan toe. Het Israëlische paviljoen benadrukt “de geest van Israëlisch ondernemerschap en innovatie, die veel fans over de hele wereld heeft gewonnen”, zei hij. “De Israëlische stand zal onder andere ook Israëlische innovaties en technologieën op verschillende gebieden presenteren, zoals water, medicijnen en informatietechnologie.”

Opvallend is echter dat op de officiële website van de World Expo artikelen staan over de paviljoenen van bijna 40 deelnemende landen, waaronder Monaco, Wit-Rusland en Turkmenistan, maar niet Israël.