Bliksembezoek Netanyahu aan Johnson (VIDEO)

Foto: Haim Zach

Het was een kort bezoek van Netanyahu aan de Britse premier Boris Johnson. Na 30 minuten stond de Israelische premier weer buiten om Engelse en Amerikaanse defensie bazen te ontmoeten.

Tijdens het gesprek met Netanyahu benadrukte Boris Johnson opnieuw dat hij voorstander is van een tweestatenoplossing als oplossing voor het Israelisch-Palestijns conflict.

Foto: Haim Zach

“Natuurlijk ondersteunt het Verenigd Koninkrijk nog steeds alle inspanningen om een ​​oplossing te vinden voor het vredesproces in het Midden-Oosten en een tweestatenoplossing”, vertelde Johnson aan Netanyahu tijdens het zeer korte openbare deel van de bijeenkomst.

“Nou, daar wil ik ook graag over praten”, antwoordde de Israëlische premier.

Aan het begin van de ontmoeting zei Netanyahu: “Boris, het is altijd een genoegen je te zien, maar vooral nu in je rol als premier.”

“Je bent een vriend van het Joodse volk en Israël. Ik juich je fervente houding tegen antisemitisme en je steun voor de veiligheid van Israël toe. De relaties tussen onze landen zijn ongekend hoog: economisch, technologisch en defensie-samenwerking. Dit zijn allemaal geweldige dingen”, aldus Netanyahu.

“Het is niet dat we uitdagingen missen. We hebben de uitdaging van de agressie en het terrorisme van Iran, en ik wil graag met je praten over hoe we kunnen samenwerken om deze dingen tegen te gaan veranderen ten behoeve van vrede. En ik wil je bedanken voor deze gelegenheid”, aldus beëindigde Netanyahu zijn korte toespraak.

Dat het gesprek slechts 30 minuten duurde had alles te maken met de grote problemen die Johnson heeft i.v.m. de Brexit en de tegenstand binnen het Engelse parlement.

Later op donderdag had Netanyahu een ontmoeting met de Britse minister van Defensie Ben Wallace en de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper, die ook op dat moment in Londen was. “Om kwesties van nationale veiligheid te bespreken”, zei de Israëlische ambassade in Londen. 

Twee Israëlische defensiechefs vergezelden Netanyahu tijdens zijn reis, generaal-majoor Amikam Norkin van de Israel Air Force (IAF) en majoor-generaal Aharon Haliva, die o.a. verantwoordelijk is voor de operationele strategie van het Israelische leger met betrekking tot nationale veiligheid.

Advertentie (4)