In het paleis van Monaco komt het water uit de Israelische Watergen machine

Prins Albert II van Monaco en Watergen-president Michael Mirilashvili drinkwater uit een Watergen-machine in het paleis van Monaco Foto: Watergen

Mocht u op bezoek gaan bij Prins Albert II van Monaco, dan krijgt u water gemaakt uit lucht van de Israëlische Watergen-machine.

De prins, die een actieve voorstander is van de bestrijding van plasticvervuiling, ontving het Watergen apparaat op 9 september en werd door Michael Mirilashvili, de president van Watergen, persoonlijk afgeleverd.

De ontmoeting tussen Mirilashvili en Prins Albert II was onderdeel van een evenement georganiseerd door de Universiteit van Tel Aviv en zakenman Aaron G. Frenkel om het “Combat Pollution Initiative” te lanceren. Het plan beoogt verschillende Israëlische technologieën te gebruiken in de strijd tegen vervuiling in het Middellandse Zeegebied.

Mirilashvili opperde tegen de prins dat de machines van Watergen van verschillende afmetingen zijn en Monaco zouden kunnen helpen zijn afhankelijkheid van plastic waterflessen in restaurants, toeristische locaties en in hotels te verminderen.

De afgeleverde Watergen GEN-350, is een middelgrote atmosferische watergenerator, die dagelijks tot 900 liter drinkwater van hoge kwaliteit kan produceren voor de honderden werknemers in het paleis.

Door de technologie van Watergen wordt omgevingsvocht uit de lucht getrokken, gereinigd en gekoeld tot het dauwpunt om condensatie te veroorzaken. De machine voegt vervolgens mineralen toe om het drinkwater op hoge kwaliteit te brengen.

De machines van Watergen zijn geïnstalleerd in landen als India, China, de Filippijnen, Vietnam, Sierra Leone, Zuid-Afrika, Oezbekistan, Costa Rica en Chili.

Het Israëlische Watergen heeft ook deelnemers van evenementen van water voorzien, waaronder het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland. De apparaten zijn ook voor humanitaire doeleinden gestuurd naar regio’s in de Verenigde Staten, nadat daar natuurrampen hadden plaatsgevonden.