Palestijnse minister van Cultuur: “Er is helemaal geen Joodse geschiedenis in Israel”

Screenshot YouTube

Eén van de centrale elementen van het Palestijnse verhaal is de ontkenning van de hele joodse geschiedenis in het Land Israël in het algemeen en Jeruzalem in het bijzonder.

Ondanks een oneindige bron van historische geschriften, documenten, literatuur, archeologie en archeologische vondsten, die precies het tegendeel bewijzen, herhaalt de Palestijnse Autoriteit (PA) de bewering dat Joden vreemdelingen in Israel zijn. Ontkenning van het bestaansrecht van Israel en de joodse geschiedenis beslaat de kern van het Palestijnse narratief.

Onlangs benadrukte de PA-minister van Cultuur deze Palestijnse leugen opnieuw en beweerde dat Israël “geen enkele connectie heeft” met Jeruzalem, haar geschiedenis, haar geografie en zelfs met de toekomst.

“Ze hebben geen enkele steen gevonden… Israël weet dat ze geen verbinding hebben met deze stad Jeruzalem.”

Vervolgens beweerde hij de tweede fundamentele Palestijnse historische herziening, die bedoeld is om een ​​Palestijns bestaansrecht te creëren.

Hij beweerde dat Palestijnen Kanaänieten waren, met een geschiedenis van 6000 jaar in het land.

Palestinian Media Watch had onlangs gedocumenteerd dat PA-voorzitter Mahmoud Abbas dezelfde bewering heeft geuit, dat de Palestijnen van vandaag afstammelingen zijn van de bijbelse Kanaänieten, om een ​​oude historische verbinding van “5000 jaar” met het land tot stand te brengen.

Op zijn Facebook pagina had hij op 10 augustus 2019 geschreven: “Israëliërs zullen zich herinneren dat dit land het volk toebehoort; dit land is van zijn inwoners; dit land is van de Kanaänieten die 5000 jaar geleden hier waren – en wij zijn de Kanaänieten!”

Afijn kijkt U zelf maar naar deze fantast.


Advertentie (4)