President Rivlin ontving nieuwe citrushoning ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw

Mark Neiman (GPO)

Zoals hij elk jaar kort voor Rosh Hashana (Joods nieuwjaar) doet, verwelkomde president Reuven (Ruvi) Rivlin vandaag vertegenwoordigers van de “Honey Production and Marketing Board” en imkers uit het hele land in Beit HaNasi.

Tijdens de vergadering gaf de CEO van de Honey Board Zeev Meidan de president een unieke en nieuwe citrushoning geproduceerd ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Nechama.

De president was erg ontroerd om de nieuwe honing te mogen ontvangen en zei dat Nechama elk jaar een belangrijk onderdeel van dit evenement was. “Ze groeide op in een agrarische nederzetting, hield van Israëlische honing met zijn citrusgeur en zag in jullie de vervulling van het zionisme. Bedankt dat jullie haar herinnering hebben geëerd met deze honing die jullie hebt geproduceerd, ‘zei hij.

“Hoewel chocolade onze winkels en supermarkten domineert, gaat er nog steeds niets boven honing,” voegde de president eraan toe en zei dat hij blij was om de imkers te ontmoeten, ondanks het feit dat dit drukke dagen zijn. “Er gaat niets boven honing, want zoals Naomi Shemer zong – we hebben altijd zowel de honing als de angel. Waar honing is, hoeft niemand zich zorgen te maken, zelfs als er redenen zijn om dat te doen. “

De president feliciteerde de studenten met hun prestaties op de internationale competitie voor jonge imkers en zei: “Ik was zo blij te horen dat de jonge generatie imkers het met een tweede plaats het zo goed deden. De appel en honing vallen niet ver van de boom.”


CEO van de Honey Board,Zeev Meidan bedankte de president en zei: “We zullen Uw vrouw Nechama Rivlin altijd herinneren, vooral de warmte en liefde die ze ons tijdens onze vorige bezoeken heeft gegeven. Ze was een echte “moshavnikit” in haar hart en ziel tot haar allerlaatste dag.

Met alle problemen die we hebben als imkers en producenten van honing, de mensen die hier zijn vandaag , zijn geweldige mensen die zich bezighouden met het harde werk, dag en nacht bij temperaturen tot 40 graden, terwijl ze witte overalls dragen , maar ze doen dat met veel liefde voor het beroep. Met alle regen die we dit jaar hadden, kunnen we alleen maar bidden voor nog zo’n jaar. Een gelukkig en zoet nieuw jaar voor u, voor ons allemaal en voor heel Israël. “