Jom Hasjoa herdenking dit jaar ook in Amstelveen

Op donderdag 28 april 2022 vindt voor het eerst een Jom Hasjoa herdenking plaats in Amstelveen, bij het monument ‘Nooit Meer Teruggekomen’ aan de Amsterdamseweg/Prins Bernhardlaan. Alle belangstellenden zijn welkom.

Het programma start om stipt 11:00 uur ’s morgens en duurt ca. 30-40 minuten. Spreker: Johannes Houwink ten Cate, hoogleraar Holocaust- en genocidestudies an de UvA. Er zal Kaddisj en Jizkor worden uitgesproken.De organisatie is in handen van Stichting Zikna en Stichting Amstelveen Oranje (destijds initiatiefnemer van dit monument).

‘s Avonds om 19:00 uur vindt de Nationale Jom Hasjoa herdenking plaats in de Portugese synagoge van Amsterdam. Deze wordt georganiseerd door 34 joodse organisaties in Nederland. Wij willen uiteraard niemand weerhouden om die herdenking bij te wonen. Bent u echter niet in staat om ‘s avonds naar Amsterdam te reizen, dan bent u welkom om de bescheiden herdenking in Amstelveen bij te wonen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)