Israelisch bedrijf inspecteert je autobanden terwijl je rijdt

Foto UVeye

Ja echt, hoewel je denkt hoe kan dat nou heeft het Israëlische bedrijf UVeye, een leverancier van hoogwaardige oplossingen voor automatische externe inspectie van voertuigen, op de Internationale Autotentoonstelling van Frankfurt zijn Artemis automatisch bandeninspectiesysteem voor het eerst aan een breed internationaal publiek getoond.

Het systeem, met de naam Artemis, omvat twee bandenscanners die rechts en links van het voertuig worden geplaatst terwijl deze passeert met snelheden tot 30 km / u. Binnen enkele seconden leest en herkent het systeem het bandenmerk, de identificatie en technische specificaties, evenals belangrijke veiligheidsrelevante gegevens zoals de toestand van de band, de spanning, slijtage of krassen.

Bovendien kan het apparaat de druk van elke band vergelijken met de specificaties van de fabrikant en afwijkingen melden. Het systeem kan zelfs alle banden op het voertuig vergelijken om onregelmatigheden op te sporen.

Met deze schat aan informatie en een afbeelding met een hoge resolutie die fouten of afwijkingen duidelijk zichtbaar maakt, kunnen wagenparkbeheerders bijvoorbeeld gemakkelijk de nodige stappen nemen om de banden van hun voertuig te repareren of te vervangen.

Artemis is geschikt voor wagenparken voor zowel bussen,vrachtauto’s als personenauto’s om de efficiëntie en nauwkeurigheid van bandeninspectie te verbeteren, de voertuigveiligheid te verbeteren en te zorgen voor naleving van wettelijke voorschriften.

Foto UVeye

Het systeem wordt voor het eerst gebruikt door Kavim, een Israëlisch busbedrijf gevestigd in Holon. Kavim heeft meer dan 300 voertuigen en vervoert jaarlijks tot 90 miljoen passagiers.

Andere internationale bedrijven en bandenfabrikanten hebben ook belangstelling getoond voor de technologie. Samen met de Helios underbody-scanner en de 360-graden Atlas-scanner voor de bovenkant van de auto, maakt UVeye automatische all-round inspectie van voertuigen in slechts enkele seconden mogelijk met behulp van een drive-through-methode. De systemen kunnen gedurende de gehele levenscyclus van het voertuig worden gebruikt en zijn geschikt voor gebruik in productie, wagenparkbeheer, autoverhuur, bedrijven in tweede hands auto’s en garages.

Artemis voegt een nieuwe dimensie toe aan het inspectieplatform van UVeye. De drie technologieën van het bedrijf die nu op de markt zijn, bestaan uit bodemscanners, 360 graden scanners en bandenscanners, maken automatisch allround scannen van een bewegend voertuig met behulp van AI en diep leren mogelijk. 

Het systeem identificeert afwijkingen, wijzigingen en vreemde voorwerpen, waaronder krassen, olielekken en roest, binnen enkele seconden. De resultaten bieden een grondige en nauwkeurige analyse van de buitenkant van het voertuig, inclusief de geschiedenis en onderdelen. Met Artemis biedt UVeye nu ook een uitgebreide analyse van de banden.

Advertentie (4)