Israelisch bedrijf laat elektrische auto’s opladen terwijl ze rijden (video)

Screenshot YouTube

Vergeet laadpalen, snel laden en wat dies meer van elektrische auto’s. Dat is allemaal niet nodig als het aan het Israëlische bedrijf ElectReon ligt. Gewoon opladen terwijl je rijdt, simpel en snel.

Stel je voor dat je nooit hoeft te stoppen bij een laadstation en moet wachten terwijl de batterij van je elektrische auto wordt opgeladen. In plaats daarvan rijd je gewoon met je elektrische voertuig terwijl je batterij zijn lading behoudt.

Je kan gewoon door blijven rijden terwijl je elektrische auto automatische wordt opgeladen. Hoe dat werkt?

ElectReon maakt gebruik van slimme weg-technologie voor het draadloos opladen van elektrische voertuigen. Het bedrijf installeert spoelen onder het oppervlak van wegen voor het opladen van elektrische voertuigen terwijl ze rijden. Dit kan het rijbereik van de voertuigen vergroten, terwijl tijd wordt bespaard aan het laden en aanzienlijk verminderen van het gewicht. De auto’s zullen worden uitgerust met een kleine batterij zodat ze kunnen rijden op wegvakken zonder de spoelinfrastructuur van ElectReon. Kleinere batterijen zorgt er ook weer voor dat er meer ruimte in de auto is.

Screenshot YouTube

Onlangs heeft ElectReon een eerste proef van zijn elektrische wegennet afgelsoten waarbij een voertuig over een 25-meter lange weg reed reed in het testgebied van het bedrijf in Beit Yannay.

De gemeente Tel Aviv zal een pilot uitvoeren van een geëlektrificeerd weggedeelte voor passagiersbussen ontwikkeld door ElectReon. De pilot omvat ten minste één kilometer geëlektrificeerde wegeninfrastructuur en het testen van de economische levensvatbaarheid van het exploiteren van een bus op de bedrijfsinfrastructuur. De pilot is in samenwerking met Dan Bus Company.

In Zweden zal binnenkort een lange test beginnen en wordt er een weg van 1,6 kilometer aangelegd als onderdeel van een route van 4,1 kilometer tussen een luchthaven en de stad Visby op het eiland Gotland. Een elektrische bus die wordt gebruikt als een openbare shuttle en een elektrische vrachtwagen beiden bestuurd door professionele chauffeurs, zullen enkele maanden deze route rijden om te laten zien dat het systeem economisch haalbaar is.

Als deze beide test slagen, en er is niemand die daaraan twijfelt, is het potentieel enorm. Wereldwijd kan dan worden begonnen met het onder wegen aanbrengen van deze spoelen waarmee elektrische auto’s automatisch worden opgeladen.

Advertentie (4)