Israëlische Paralympische zwemmer nieuw wereldrecord 400 meter vrije slag

Mark Malyar na zijn overwinning. Screenshot YouTube

Mark Malyar, een Israëlische paralympische zwemmer met cerebrale parese, is de nieuwe wereldrecordhouder op de 400 meter vrije slag.

Bij wedstrijden in Londen zette hij een tijd neer van 4:33.64, maar liefst 6 seconden sneller dan het oude wereldrecord. Zijn overwinning kwalificeert hem om mee te doen aan de Paralympics in Tokyo in 2020.

Oorspronkelijk waren de wereldkampioenschappen Paralympics 2019 gepland om in juli in Maleisië te worden gehouden, maar deze werden vervolgens verplaatst naar Londen, nadat het Islamitische land had aangekondigd dat Israëlische atleten het land niet binnen mochten komen.

De IPC-president, Andrew Parsons, zei: “Wanneer een gastland atleten uit een bepaalde natie uitsluit om politieke redenen, dan hebben we absoluut geen ander keuze dan op zoek te gaan naar een nieuw gastland voor deze kampioenschappen.”

Advertentie (4)