Israëlische startup Vegan Nation huurt 6.070 hectare grond ter bescherming Amazonegebied

Amazone-regenwoud brand vanuit de ruimte gezien. NASA Earth Observatory-afbeeldingen door Lauren Dauphin, met behulp van MODIS-gegevens van NASA EOSDIS / LANCE en GIBS / Worldview en VIIRS-gegevens van NASA EOSDIS / LANCE en GIBS / Worldview, en het Suomi National Polar-orbititing Partnership

De Israëlische startup Vegan Nation heeft vrijdag aangekondigd dat het ongeveer 6.070 hectare grond (60,7 vierkante km2) in het Amazonewoud van Brazilië heeft gehuurd. Doel is om het Amazonewoud te beschermen tegen ontbossing en stroperij. Het Amazonebekken beslaat ongeveer 2,7 miljoen vierkante mijl, waarvan 2,1 miljoen vierkante mijl regenwoud is; en veel ervan is in Brazilië, aldus meldt NoCamels.

VeganNation, dat een wereldwijd e-commerceplatform en een sociaal netwerk bouwde voor veganisten wereldwijd aangedreven door zijn eigen digitale valuta , zei dat het land zou worden overgedragen aan conserveringsgroepen en activistische organisaties om het te beschermen.

“Het Amazone-regenwoud bevindt zich misschien in Brazilië, maar de vernietiging treft ons allemaal, omdat klimaatverandering een direct gevolg is van menselijke activiteit en het ligt in onze handen om het te bestrijden”, zegt Isaac Thomas, VeganNation CEO en mede-oprichter.

De startup kondigde ook partnerschappen aan met vier lokale voetbalteams (Remo, Paysandu, National en Iranduba) uit steden bij de ingang van het regenwoud om het milieubewustzijn te vergroten. Thomas vertelt NoCamels dat VeganNation al een hoofdsponsor van de teams is – drie herenteams en één damesteam – en onthulde dat nog eens vier nationale topteams klaar staan ​​om zich bij het initiatief aan te melden.

Thomas zegt dat het plan al maanden in de maak is. “We waren aan het bedenken hoe we dingen naar een hoger niveau kunnen tillen, het bewustzijn over het milieu, over veganisme kunnen vergroten en kunnen samenwerken met lokale voetbalteams om het bewustzijn bij fans te vergroten.”

Het initiatief van VeganNation komt te midden van de verwoestende branden die sinds begin augustus in het regenwoud voor verwoesting zorgen, waarbij gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen in de atmosfeer vrijkomen, de ecosystemen van flora en fauna ernstig worden aangetast en inheemse gemeenschappen die onder het bladerdak leven in gevaar zijn. De vuren zijn vanuit de ruimte te zien.

“Wanneer we de vernietiging van het regenwoud meten, praten we over voetbalvelden als een eenheid, dus dachten we wat als we diezelfde eenheid zouden gebruiken om delen ervan te redden,” zegt Thomas. Om het punt te illustreren, beslaat het land dat door VeganNation is verhuurd meer dan 5.500 voetbalvelden (als we de maat van grote regulatieve voetbalvelden van ongeveer 2,69 hectare per veld gebruiken).

“VeganNation begrijpt dat het bevorderen van veganisme een belangrijke stap is in de strijd tegen de opwarming van de aarde en het vergroten van het bewustzijn via lokale milieuprojecten bij de Braziliaanse gemeenschap. Door samen te werken met vier Braziliaanse voetbalteams kunnen we verder werken aan onze missie om samen te werken aan een betere wereld ‘, zegt hij.

Thomas vertelt NoCamels dat het initiatief tot stand is gekomen via een persoonlijke band in Brazilië: een familie die hij kent in de stad Manaus bezit land in het regenwoud en gebruikte het om het te verhuren aan een Amerikaans gasbedrijf voor koolstofkredieten (waar bedrijven kunnen handelen voor het recht om broeikasgassen uit te stoten). Toen het huurcontract was afgelopen, zegt Thomas, had hij de familie voorgesteld het land te verhuren aan VeganNation.

“Ik zei, ‘laten we de huurovereenkomst met VeganNation verlengen, op die manier is het een win-win situatie voor iedereen omdat we het milieu niet vervuilen’,” legt hij uit.

Thomas zegt dat hij zich niet bewust is van inheemse gemeenschappen op het land en herhaalt dat het land zal worden gecontroleerd door lokale conserveringsgroepen die zullen werken aan educatie en bewustwording over duurzaamheid en het redden van het milieu.

De mede-oprichters van Vegan Nation van links naar rechts: Isaac Thomas, Shneor Shapira, Yossi Rayby en Nati Giat. Fotot Vegan Nation

VeganNation heeft onlangs $ 10 miljoen opgehaald van particuliere investeerders en heeft veganistische activisten Jerome Flynn van Game of Thrones en acteur en danser Jenna Dewan toegevoegd aan de adviesraad. Thomas zegt dat het werk van VeganNation in de sportwereld van cruciaal belang is en de startup staat aan de vooravond om “één van de drie grootste voetbalspelers ter wereld binnen te halen als ambassadeur voor duurzaamheid.”