Na Vlaanderen nu ook in Wallonië verbod op koosjer slachten

ter illustratie. Screenshot YouTube

Na eerder het geval was in Vlaanderen, is nu vanaf vandaag ook in Wallonië een wet tegen koosjer slachten van kracht geworden.

De nieuwe wet vereist dat de dieren vóór het slachten eerst een elektrische schok krijgen, op een manier die strijdig is met de Joodse religieuze wetten.

De conferentie van Europese rabbijnen (CER), die een felle campagne voert tegen anti-religieuze wetgeving in Europa, uitte grote bezorgdheid over de wet.

“Het is opnieuw spijtig dat vanuit het hart van Europa, een plaats die als voorbeeld voor alle landen op het continent zou moeten dienen, een oproep komt voor een oorlog tegen de godsdienstvrijheid van minderheden. De hoofdstad van de EU werpt opnieuw een donkere vlek over de donkere lucht van Europa”, zei rabbijn Pinchas Goldschmidt de president van de CER.

Hij voegde daaraan toe: “Joden gaven hun leven om in de donkerste tijden in de geschiedenis toch koosjer voedsel te eten en hun kinderen te laten besnijden. Het was slechts 75 jaar geleden dat het Derde Rijk, in wrede hypocrisie, koosjer slachten in de naam van de ‘mensheid’ op brute wijze verbood en miljoenen joden werden afgeslacht en Europa vernietigd. We zullen met de Joodse gemeenschap in België vechten tegen deze ongelukkige beslissingen met alle middelen die we tot onze beschikking hebben.”

De Opperrabbijn van België en de CER-vertegenwoordiger voor de EU-instellingen, rabbijn Avraham Gigi, verklaarden: “Terwijl we praten met het gezonde leiderschap in Europa en praktische hulp ontvangen om de anti-Joodse wetgeving te bestrijden, er nog steeds mensen zijn die proberen ons leven hier te beperken. Anti-religieuze wetgeving is een bedreiging voor het joodse leven in Europa.”

Een verzoekschrift tegen de wetgeving werd ingediend bij het Belgische grondwettelijk hof, maar het verzoekschrift werd doorgestuurd naar het EU-mensenrechten hof in Luxemburg.

Rabbi Gigi merkte ook op dat er zelfs in de grootste provincie van België, Brussel, stappen worden gezet om dezelfde wetgeving aan te nemen. “We maken ons grote zorgen over het effect dat hier wordt gecreëerd en dat mogelijk over geheel Europa van kracht gaat worden”, waarschuwde de rabbijn.

Advertentie (4)