Vals raketalarm tijdens IDF aanval en Hamas juichend over raketaanval waarbij Netanyahu podium af moest

Screenshot Twitter video

Het Israëlische leger voerde woensdagavond laat in de Gazastrook vergeldingsaanvallen uit op Hamas posten, in reactie op de raketten vanuit Gaza eerder op woensdag.

Luchtafweergeschut gericht op de aanvallende Israëlische vliegtuigen was de reden dat het luchtalarm afging in Zikim en Mavki’im net ten noorden van de Gazastrook, waardoor het Iron Dome raketafweersysteem werd geactiveerd, volgens de IDF.

Tijdens het luchtalarm raakte een 76-jarige vrouw licht gewond aan haar hoofd en bovenlichaam nadat ze viel tijdens het rennen naar een schuilkelder in de gemeenschap van Zikim, aldus Magen David Adom .

Eerder op de avond stuurde een ander vals alarm – blijkbaar veroorzaakt door hevig luchtafweervuur in Gaza ​​- honderden Israëli’s naar schuilkelders ten zuiden van de stad Ashkelon.

Volgens Palestijnse media hadden terroristen in Gaza luchtafweergeschut gebruikt om op Israëlische drones te schieten, waardoor de gevoelige luchtverdedigingssystemen van de IDF werden geactiveerd.

Ondertussen kan Hamas zijn geluk niet op na het zien van beelden waarop premier Netanyahu dinsdagavond het podium werd afgevoerd na lancering twee raketten uit Gaza.

“Iedereen zag Netanyahu vluchten vanwege de aanvallen van het verzet,” vertelde Hamas officiële Mahmoud al-Zahar aan de in Gaza gevestigde nieuwssite Dunya al-Watan. “Dit incident is belangrijk omdat nu het verzet de kern van de Israëlische bezetting en Netanyahu heeft bereikt. Dit is iets dat het imago van Israël heeft aangetast. “