Je steak of hamburger uit de printer? In 2020 kan het

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De Israelische startup Redefine Meat Ltd., opgericht in 2018 heeft technology ontwikkeld voor het 3D-printen van alternatieve vleesproducten.

“We willen niet alleen voedsel verkopen aan niet-vleeseters, maar ook aan vleeseters die op zoek zijn naar iets meer”, zegt Eshchar Ben-Shitrit, mede-oprichter en CEO van Redefine Meat.

Redefine Meat is gevestigd in Ness Ziona, een stad in centraal Israël, en heeft momenteel 13 mensen in dienst, waaronder voedselingenieurs, chef-koks en 3D-printingenieurs. Het bedrijf nam deel aan het “versneller programma” van de Europese Unie, waar het uiteindelijk de eerste plaats won.

“Toen begrepen we dat we iets interessants aan het doen waren,” zei Ben-Shitrit. “Mensen waren niet alleen enthousiast over de smaak van onze producten, die heel anders zijn dan alles wat vandaag op de markt is, maar ook over onze nieuwe benadering van productie.”

Ben-Shitrit en mede-oprichter Adam Lahav ontmoetten elkaar terwijl ze bij HP werkten in de ontwikkeling van digitale printtechnologie. “Afdrukken is technologisch gezien, een zeer interessante industrie, maar het is niet erg opwindend,” zei Ben-Shitrit, eraan toevoegend dat hij zelf vier jaar geleden was gestopt met het eten van vlees.

Hoewel Ben-Shitrit het succes van Beyond Meat erkent en de manier waarop ze erin slaagden de geest van mensen open te stellen voor nieuwe mogelijkheden, denkt hij dat de echte revolutie nog moet plaatsvinden.

Beyond Meat produceert zijn producten op dezelfde manier als soortgelijke producten al tientallen jaren worden vervaardigd, zei hij. “We dachten na over hoe we onze mogelijkheden voor digitaal printen in de industrie konden brengen en besloten om 3D-printers te gebruiken voor ons vegan vlees. We realiseerden ons dat het probleem met veganistische vleesproducten tegenwoordig niet alleen de smaak en ingrediënten is, maar het erg verouderde productieproces. ”

Voor Redefine Meat, zei Ben-Shitrit, gaat het niet alleen om de introductie van een nieuw product, maar ook om de introductie van een nieuwe technologie.

Redefine Meat’s ‘vlees’ is gemaakt met relatief eenvoudige ingrediënten: drie plantaardige eiwitbronnen, vet en water. Het geheim zit in de drukproductiemethode. In plaats van extrusie of persen, gebruikt Redefine Meat 3D-printen om hun producten een realistischer textuur en smaakgevoel te geven. “We kunnen niet alleen de vezels van het vlees nabootsen, maar ook de manier waarop vet en water gevangen zitten in de vleesmatrix”, legt Ben-Shitrit uit.

Redefine Meat streeft ernaar zijn producten in 2020 in restaurants te krijgen en tegen 2021 massa productie te bereiken. Het bedrijf gaat uit van een andere benadering van groothandel, zei Lahav. “We zullen extracten van onze steaks maken en deze naar fabrikanten buiten Israël sturen. Elke supermarkt heeft een kleine productiefaciliteit, waar ze met onze printers de hoeveelheid kunnen afdrukken die ze nodig hebben, ‘zegt hij.

De twee zeggen dat hun product het smaakgevoel van bijvoorbeeld echte biefstuk nabootst, inclusief het vet en de vezels, en ze streven naar een prijskaartje van $ 35 per kilogram.

Advertentie (4)