90% van alle illegale wapens in Israel zijn in bezit van Arabieren

Illegale machinegeweren. Foto IDF

Tot nu toe zijn er 4.017 wapens in beslag genomen sinds het begin van het jaar, de meeste in Arabische steden en dorpen, dat is een stijging van 21% ten opzichte van vorig jaar.

Na ontmoetingen tussen politiechefs en leiders van de Arabische sector werd de lijst met wapens in beslag genomen door de begin van het jaar werd onthuld.

Dit, nadat de Knesset leden van de Gezamenlijke Arabische Lijst de politie had gevraagd om de “oorlog tegen misdaad in Arabische steden en dorpen” te intensiveren en de illegale wapens te verzamelen die in de Arabische plaatsen en dorpen voorhanden zijn.

Vanaf het begin van dit jaar tot

Vanaf het begin van dit jaar hebben politie en de IDF 4.017 wapens in het hele land in beslag genomen, waarvan ongeveer 3.600 werden gevonden in plaatsen en dorpen in de Arabische sector. Ter vergelijking: in 2018 werden 3.314 items in beslag genomen – en ook toen kwam ongeveer 90% van de in beslag genomen uit de Arabische sector. Bovendien werden dit jaar ongeveer 3.350 Arabische Israëlische burgers gearresteerd wegens betrokkenheid bij het in het bezit hebben van illegale wapens, wapenhandel en schietpartijen.

Onder de in beslag genomen wapens bevonden zich 526 pistolen en 435 geweren van verschillende types (met name Karl Gustav en M-16). Nogal wat wapens waren geïmproviseerd. Daarnaast werden er 137 sub-machinegeweren en zelfs een aantal raketten in beslag genomen, samen met 1.810 munitie-items.

Dit is een stijging van 21%.

Een deel van het munitie en wapens gaat naar criminelen en is gestolen van IDF-basissen, maar anders dan in het verleden, komt het meest uit de Palestijnse gebieden en over de grenzen met Egypte, Jordanië en Syrië. Een ander deel van de wapens en munitie wordt gemaakt in illegale wapenfabriekjes in Judea en Samaria.of van de productie van piraten voornamelijk in Judea en Samaria en Arabische productielaboratoria.

Advertentie (4)