Mysterie rond vlucht van Tel Aviv naar Saoedi-Arabië

Ter illustratie. Challenger 604

Gisteravond vloog een niet-geïdentificeerde Challenger 604 privé-jet van Ben-Gurion International Airport en landde in de Jordaanse hoofdstad Amman. Vervolgens vloog het toestel binnen twee minuten door naar de hoofdstad van Saoedi-Arabië, Riyadh. Velen vragen zich nu afvragen welke Israëli of Israëliërs een bezoekje aan de Saudiërs hebben gebracht.

Ook opvallend is dat het vliegtuig na een uur weer vertrok vertrok uit Saoedi-Arabië richting Ben-Gurion Airport, de internationale luchthaven van Israël.

Het toestel blijkt in de VS te zijn geregistreerd en zou privé eigendom zijn van een onbekend individu.

Hetzelfde vliegtuig heeft de afgelopen maanden ook verschillende keren heen en weer gevlogen tussen Tel Aviv en Caïro.

Opvallend was dat de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper gisteravond rond dezelfde tijd ook in Riyad verbleef, volgens verslaggever Avet Scharf van Haaretz in een tweet.

Maariv-verslaggever Yossi Melman stelde in een tweet dat mogelijk premier Benjamin Netanyahu of Mossad-chef Yossi Cohen, of misschien beiden, in het vliegtuig zaten.

In september vertelde ambassadeur bij de VN, Danny Danon, aan de Jerusalem Post dat Israël en verschillende Arabische staten, waaronder de landen waarmee Israël geen formele banden heeft, bij de VN en elders samenwerken tegen het Iraanse regime en haar proxies.

Terwijl de “Europeanen rond renden om een ​​ontmoeting te krijgen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Iraanse president Hassan Rouhani, coördineerden Israël en verschillende Arabische staten hun inspanningen om het ware gezicht van de Iraniërs te onthullen”, zei Danon toen.

Advertentie (4)