Avigdor Lieberman: ‘Een derde verkiezingsronde is onwenselijk. Plan ligt klaar.’

Screenshot: YouTube

De leider van Israël Ons Huis (Yisrael Beiteinu), Avigdor Lieberman, ziet een eventuele derde verkiezingsronde in één jaar tijd absoluut niet zitten. ‘Opnieuw verkiezingen zal de politieke kaart niet betekenisvol veranderen, dus we moeten een oplossing vinden en alle persoonlijke overwegingen en ego opzij zetten.’

Lieberman houdt nog steeds de hoop dat de Likoedpartij en Blauw-Wit erin slagen om hun verschillen te overbruggen en een eenheidsregering te vormen. Hij voegt hier wel aan toe: ‘Als we voor Jom Kippoer (dat aankomende dinsdag begint) geen doorbraak zien, dan zal Israël Ons Huis met een eigen voorstel naar de twee partijen komen.’ Daarnaast belooft Lieberman dat na Jom Kippoer het hele proces in een verhoogd tempo zal gaan verlopen.

Lieberman is ook van plan om vandaag met Benny Gantz van Blauw-Wit en met Benjamin Netanyahu van de Likoedpartij te spreken. Zij zullen allemaal bijeenkomen in Jeruzalem voor de inauguratie van de 22e Knesset.