Gideon Sa’ar bevestigd dat hij het opneemt tegen Netanyahu zodra er een stemming plaatsvind over leiderschap Likud

Screenshot YouTube

Gideon Sa’ar heeft zaterdag bevestigd dat hij het op zal nemen tegen Benjamin Netanyahu op het moment dat er verkiezingen zullen plaatsvinden voor het leiderschap van de Likud partij.

Het ziet er vooralsnog echter niet naar uit dat deze verkiezingen binnenkort zullen plaatsvinden.

Nadat Netanyahu afgelopen donderdag het idee opperde voor verkiezingen werd hij door een aantal Likud leden gewaarschuwd dat hij niets te winnen had en veel te verliezen.

Sa’ar liet toen al weten het tegen Netanyahu op te zullen nemen. Daar door besloot de Likud leiding deze leiderschap verkiezingen af te blazen , waarbij werd aangegeven dat die nu mogelijk over een jaar zullen plaatsvinden.

In een verklaring van mensen in de inner cirkel rond Netanyahu staat te lezen dat de “putsch dood is” en de partij als één man achter Netanyahu staat.

Volgens minister van Cultuur, Miri Regev, één van de trouwste aanhangers van Netanyahu, was het naar buiten brengen van het idee van leiderschap verkiezing slechts bedoeld om Gideon Sa’ar “uit zijn tent te lokken”.

Netanyahu beweert al maanden dat Sa’ar probeerde een muiterij voor een partij te bewerkstelligen en had openlijk campagne gevoerd tegen hem.

Het is al een paar jaar bekend dat Gideon Sa’ar leider van de Likud wil worden, hij heeft daar nooit een geheim van gemaakt.  De populaire voormalige minister van Onderwijs en Binnenlandse Zaken keerde eerder dit jaar terug in de politiek na een onderbreking van enkele jaren en heeft de partijlijn en line-up achter Netanyahu nauwgezet gevolgd, zelfs terwijl speculaties over een mogelijke uitdaging draaiden.

Ondanks dat Netanyahu nog steeds populair is binnen de Likud, blijkt zijn falen een regering samen te stellen zijn imago als ongekroonde Koning van de Likud te hebben aangetast.

Advertentie (4)