Kushner ontmoette Benny Gantz en Yair Lapid

Lapid (L), Gantz (2e van links) Kushner en US ambassadeur Friedman. Foto: Jeries Mansour, Amerikaanse ambassade Jeruzalem

De Amerikaanse delegatie hield besprekingen over bilaterale banden met Gantz en Lapid die momenteel proberen een nieuwe regering samen te stellen.

Senior Witte Huis adviseur Jared Kushner en andere Amerikaanse topambtenaren hebben maandag voor het eerst een ontmoeting gehad met leiders van de Blue & White Partij, Benny Gantz en Yair Lapid, te midden van inspanningen van de politici om een ​​nieuwe regeringscoalitie in elkaar te zetten.

De partijen bespraken ‘de sterke relatie en de onbreekbare alliantie tussen de Verenigde Staten en Israël en de voortdurende ontwikkelingen in het Midden-Oosten’, zei de Amerikaanse ambassade later in een verklaring.

Kushner, schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump en senior adviseur, werd vergezeld door de Amerikaanse ambassadeur in Israel David Friedman, de Amerikaanse speciale gezant Brian Hook en plaatsvervangend assistent van de Amerikaanse president Avi Berkowitz.

Berkowitz nam stokje over van Jason Greenblatt die het Witte Huis verlaat, om het Israëlisch-Palestijnse vredesplan van de Amerikaanse regering uit te rollen

De ontmoeting was de eerste tussen het leiderschap van Blue en White en hoge Amerikaanse functionarissen, en kwam dagen nadat Gantz door president Reuven Rivlin was opgedragen een regering te vormen, nadat premier Benjamin Netanyahu er niet in was geslaagd er een samen te stellen.

Later op maandag had Kushner met zijn gezelschap een ontmoeting met premier Netanyahu.

Foto: Amos Ben-Gershom (GPO)
Advertentie (4)