Op laatste moment voorkomen dat Palestijnen op belangrijke archeologische plek illegaal gingen bouwen

De bouw voertuigen op de archeologische plek. Foto Cogat

Zondag werd een unieke archeologische locatie in de buurt van de Palestijnse stad Jericho, en die dateert uit de Tweede Tempelperiode, gered van potentiële schade en vernietiging, zei de archeologie-eenheid van het burgerlijk bestuur in een persbericht via de coördinator van overheidsactiviteiten in de gebieden (COGAT).

Tijdens een routinepatrouille identificeerden ambtenaren van de civiele administratie dat er illegale bouw plaatsvond zonder vergunning op de archeologische vindplaats waar de overblijfselen zijn te bewonderen van paleizen van drie Hasmonietische koningen uit de tijd van de Tweede Tempel.

Bakstenen, cement en andere bouwmaterialen werden gevonden in verschillende zware voertuigen, die onmiddellijk in beslag werden genomen en de verdachten meegenomen voor ondervraging

De site is belangrijk omdat het laat zien hoe het Hasmonietische leven was kort voor de vernietiging van de Tweede Tempel, verklaarde de vrijlating. Het gebied is bezaaid met grafgrotten van de drie generaties Hasmoniërs die er woonden.

De locatie. Foto Cogat

Deze actie heeft zo goed als zeker voorkomen dat schade werd toegebracht aan de huidige archeologische opgravingen en eventuele toekomstige opgravingen in de buurt van wat vermoedelijk Hasmonietische paleizen zijn, gebouwd door de kleinkinderen en achterkleinkinderen van de Hanukkah held, priester Mattathias.

Daarnaast zijn er op deze plek ook overblijfselen te vinden van Mikvehs en wateropslagfaciliteiten.

Advertentie (4)