Premier Netanyahu wil meer budget voor de IDF en minder voor civiele doeleinden

Premier Netanyahu tijdens zijn toespraak . Screenshot YouTube

Of premier Netanyahu nu obsessed is met Iran of dat de dreiging inderdaad toeneemt, niemand die het weet, feit is dat Netanyahu tijdens een toespraak gisteren heeft voorgesteld het IDF budget te verhogen.

Dat extra budget moet komen van andere ministeries die dan voor civiele doeleinden minder te besteden hebben, terwijl Israel al kamt met een begrotingstekort dat rond de 4% ligt.

Tijdens zijn toespraak tijdens de conferentie van leiders van de Jewish Agency, zei Netanyahu, die ook minister van defensie is, dat de “oorlogsinspanningen van Iran”hem dwingen meer geld naar de IDF te brengen.

Hij maakte tijdens die zelfde toespraak van de gelegenheid gebruik Benny Gantz op te roepen een eenheidsregering met de Likud te vormen wegens “de bedreigingen afkomstig van Teheran, die een dramatische verandering van de regionale machtsverhoudingen zullen inhouden”, en die daarom een “breed gedragen nationaal verplichting met zich dragen om de staat Israël nog beter te bewapenen”, zei Netanyahu.

“We worden geconfronteerd met een kwaad imperium, het wordt Iran genoemd. Iran wil Israël vernietigen. Dat zegt het openlijk. Het werkt onophoudelijk hieraan”, zei de premier tegen de raad van leiders van het Joodse Agentschap, die momenteel in Jeruzalem bijeenkomt.

Eerder op de dag had hij deze waarschuwing ook gemaakt tijdens een ontmoeting met de Amerikaanse minister van financiën Steve Mnuchin, waarbij hij zei dat “Iran kruisraketten in Jemen gaat plaatsen om van daaruit Israel te bestoken”.

Critici van Netanyahu fronsten daarbij hun wenkbrauwen om dat Jemen verder van Israel is gelegen dan Iran.

Advertentie (4)