Lieberman gaat tekeer tegen Netanyahu

Foto GPO

Yisrael Beytenu-leider Lieberman, noemt senior leden van de regeringspartij ‘kippen’ voor het niet publiekelijk uitdagen van premier, claimt premier wil derde verkiezingen omdat Gantz een coalitiemandaat ontvangt, aldus de Times of Israel.

Yisrael Beytenu-leider Avigdor Liberman heeft zijn retoriek tegen premier Benjamin Netanyahu opgevoerd voor de volgende fase van coalitieonderhandelingen, door hem de schuld geven van de huidige impasse en te zeggen dat senior leden van zijn Likud-partij hem al in het geheim ‘eulogiseerden’ maar bang waren hem uit te dagen in het openbaar.

In media-interviews dinsdag en woensdag noemde de seculiere rechtse partijleider Likud-leden ‘kippen’ omdat ze zich rond hun omstreden leider bleven verzamelen, en beweerde dat ze achter de schermen in feite ‘hem al levend hebben begraven’. Hij stond ook achter zijn recente opmerkingen waarin hij minister van Cultuur Miri Regev een ‘dier’ noemde ​​en minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz een ‘zielige leugenaar’ noemde, eraan toevoegend dat die opmerkingen in feite ‘zeer mild’ waren.

“Ik verwacht dat Likud MK’s wakker worden en zich realiseren dat Netanyahu hen, tegen hun wil en hun belangen, naar een andere verkiezing sleept,” vertelde Liberman dinsdag op de nieuwssite van Ynet. “Het is tijd voor hen om op te staan ​​en Netanyahu te vertellen ‘genoeg’. Op dit moment gedragen ze zich allemaal als een stel kippen. Er is een groot verschil tussen wat ze achter de schermen en in privégesprekken zeggen en wat ze in interviews zeggen. ”

Hij lichtte dat punt toe in een woensdag-interview met de Kan-publieke omroep: “De Likud-leden zorgen voor zichzelf en Likud. We zien al dat alle seniorleden zich voorbereiden op voorverkiezingen. Terwijl ze lippendienst betalen en de woorden ‘na het Netanyahu-tijdperk’ toevoegen, loven ze in de praktijk Netanyahu al en begraven ze hem levend, Nir Barkat, Israël Katz en Gideon Sa’ar zeiden al dat ze zouden rennen . Wie de evenementen die ze organiseren ziet begrijpt dat ze diep in de race zitten. “