10 boeken over Israel met prachtige foto’s van het land

“Acre at Night” door Itamar Grinberg. Met dank aan Passage to Israel

Waar je ook woont, je kunt jezelf in “Israel wanen”met deze boeken die het land in een verbluffende fotografische pracht presenteren, aldus Israel 21C, die een lijst heeft gemaakt van 10 schitterende boeken over Israel.

Als je zelf geen mogelijk hebt door Israël te reizen, de schoonheid van het landschap, de architectuur en de mensen te bewonderen, dan zijn er boeken met foto’s van Israel die door getalenteerde fotografen op de camera zijn vastgelegd.

Hieronder staan ​​10 boeken met de visuele pracht van Israël door een verscheidenheid aan lenzen, perfect voor het geven als geschenk of om er zelf, met familie en vrienden, van te genieten.

70 GEZICHTEN VAN ISRAËL door Ron Gafni

Gafni vestigde zijn reputatie met “Israel from Above” , een boek gevuld met zijn verbluffende luchtfotografie van Israel gepubliceerd in 2011, en “Israel: God’s Heart , gepubliceerd in 2016 en met kleurrijke landschappen.

Zijn meest recente titel, 70 gezichten van Israël , bevat luchtfoto’s van Jeruzalem, de Dode Zee, de Negev, Tel Aviv en de Galilea. Elke foto gaat vergezeld van korte uitleg in het Hebreeuws en Engels over de locatie en de sociale en historische betekenis ervan.

PASSAGE TO ISRAEL door Karen Lehrman Bloch

Passage to Israel barst van de levendige foto’s en toont meer dan 200 afbeeldingen van Israëlische landschappen, zeegezichten, architectuur, interieurs en heilige locaties, genomen door 34 fotografen. Bloch heeft een visueel onvergetelijke reis samengesteld door tijd, plaats, religie en cultuur in het Heilige Land. Afbeeldingen uit het boek maken deel uit van een internationale reizende tentoonstelling.

1909: TEL AVIV CITY PORTRAIT door Ido Biran

Ook bekend als de “Tel Avivi fotograaf,” gebruikt Biran zijn architectuurachtergrond om zijn visuele avonturen door Tel Aviv te kaderen, documenterend zijn architectuur, stranden, straatkunst en vooral zijn mensen, de “Tel-Avivim.”

1909 Tel Aviv City Portrait is zowel een essentiële fotografische verzameling van Tel Aviv als een alternatieve reisgids. De naam combineert twee concepten: de oprichting van de stad in 1909 en de 190 foto’s van het boek over negen routes.

INSPIRATIONAL ISRAEL: GEWELDIGE PLAATSEN, ONGELOOFLIJKE VERHALEN door Doron Kornbluth en Seth Aronstam

Dit gloednieuwe boek verweeft het verhaal van de ervaren Israëlische auteur, opvoeder en gids Doron Kornbluth rond foto’s van Seth Aronstam, een Zuid-Afrikaanse emigrant die zich heeft gevestigd als een van de beste artdirectors, grafisch ontwerpers en beeldend kunstenaars in Israël en daarbuiten.

 ISRAËLFOTOGRAFIE: 100+ GEWELDIGE FOTO’S door Jana Villaneuva

Dit visueel aantrekkelijke boek, uitgebracht in 2019, presenteert afbeeldingen van hoge kwaliteit van fotografen in het wereldwijde fotosyndicaat Shutterstock.

De 100 samengestelde foto’s variëren van Joodse en christelijke heilige plaatsen tot de stranden van Tel Aviv en de Zee van Galilea, en een heleboel daar tussenin.

ISRAËL DOOR MIJN LENS: ZESTIG JAAR ALS FOTOJOURNALIST door David Rubinger

De overleden fotojournalist David Rubinger maakte enkele van de meest iconische foto’s van het moderne Israël en zijn leiders, eerst voor de Israëlische media en later als correspondent voor Time-Life. In dit boek vertelt hij zijn eigen verhaal en de verhalen achter zijn meest beroemde foto’s, waarvan vele hier op paginagrootte worden weergegeven. Ook inbegrepen zijn nooit eerder gepubliceerde persoonlijke foto’s, die het visuele document van de geboorte van een natie completeren.

ISRAEL RISING: OUDE PROFETIE / MODERNE LENS door Doug Hershey

Israel Rising, uitgebracht in 2018 ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de staat Israël, heeft zeldzame foto’s die tussen de jaren 1880 en de jaren 1940 zijn genomen, met daarnaast eigentijdse afbeeldingen van dezelfde locaties geschoten door fotograaf Elise Monique Theriault. Zij en Hershey reisden door het land, per helikopter en te voet, waarbij ze de stappen van Joodse, christelijke en moslimfotografen volgden om een ​​ongebruikelijk venster in de Israëlische geschiedenis te bieden.

ISRAËL: PANORAMISCH UITZICHT; BETROKKEN SITES EN LANDSCHAPPEN door Ittay Bodell

Dit boek biedt een ongelooflijke expeditie naar de landschappen van het Beloofde Land, door 120 panoramische foto’s genomen van de met sneeuw bedekte Hermon in het noorden naar de woestijn van Judea in het zuiden.

De speciale bonus is dat elke pagina, via computer of smartphone, u toegang geeft tot 360-graden interactieve virtuele rondleidingen van die weergave gevuld met extra afbeeldingen en inzichten, mogelijk gemaakt door Panovision.

ISRAËL: EEN INSPIRERENDE FOTOGRAFISCHE REIS door Beth Rubin

Rubin, een christelijke fotograaf, neemt lezers mee op een picturale reis door Israël met 75 prachtig en doordacht vastgelegde beelden van bijbelse plaatsen, spirituele momenten en culturele elementen. Inbegrepen zijn site-overzichten, bijbelse passages en inspirerende gedachten.

MIJN JERUZALEM: DE EEUWIGE STAD door Ilan Greenfield en Ziv Koren

My Jerusalem combineert een unieke verzameling foto’s van de beroemde Israëlische fotograaf Ziv Koren met persoonlijke essays over Jeruzalem door 36 persoonlijkheden uit Israël en het buitenland, waaronder president Reuven Rivlin, voormalig burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat en Harvard Prof. Ruth R. Wisse. De focus ligt op de gewone mensen van alle religies die in de hoofdstad wonen, werken en aanbidden.