Na gooien van brandbommen en stenen naar auto’s op Route 60 heeft de IDF 19 Palestijnen opgepakt (video)

IDF soldaten buiten het Palestijnse vluchtelingenkamp Arroub, op de Westelijke Jordaanoever buiten Hebron, op 28 oktober 2019. Foto IDF

Israëlische troepen voerden in de nacht van zondag op maandag invallen uit in twee verschillende plaatsen op de Westelijke Jordaanoever en arresteerden daarbij 19 Palestijnen.

De Palestijnse verdachten werden vastgehouden op verdenking van deelname aan gewelddadige rellen in de afgelopen weken, betrokkenheid bij het gooien van brandbommen en stenen naar passerende auto’s op route 60 en betrokkenheid bij terreurgerelateerde activiteiten,aldus de Israel Defense Forces in een persverklaring.

Het leger zei dat 13 Palestijnen, die betrokken waren bij gooien van brandbommen en stenen, werden gearresteerd in een “grootschalige operatie” in het vluchtelingenkamp Arroub, buiten de stad Hebron op de zuidelijke Westelijke Jordaanoever.

“De afgelopen weken hebben onze patrouilles geprobeerd de dagelijkse pogingen om forenzen op Route 60 aan te vallen te stoppen als onderdeel van hun werk om de bewoners van het Etzion-blok te beveiligen,” zei de verklaring.

Gevonden M16. Foto IDF

De IDF zei dat troepen een M16-geweer en munitie vonden en in beslag namen tijdens het doorzoeken van al-Arroub.

In een afzonderlijke operatie in de nacht van zondag-maandag in de Jordaanvallei, zei het leger dat zes Palestijnen werden gearresteerd voor een verscheidenheid aan misdrijven, waaronder deelname aan rellen, stenen gooien en betrokkenheid bij terroristische activiteiten.

Advertentie (4)