Israelische startup komt met AI systeem om te voorkomen dat zwemmers verdrinken (video)

screenshot YouTube

Een WHO Global Report zegt dat elk jaar ongeveer 372.000 mensen verdrinken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is verdrinking de derde belangrijkste oorzaak van onopzettelijk overlijden door verwondingen, goed voor zeven procent van alle letselgerelateerde sterfgevallen. Het is de belangrijkste doodsoorzaak bij kinderen tussen de één en vier jaar en de tweede belangrijkste doodsoorzaak bij kinderen tussen de vijf en negen jaar.

Er zijn altijd risico’s voor strandbezoekers die verkoeling in zee zoeken, met situaties die zelfs door de best getrainde strandwachten niet te voorkomen zijn. De Israelische startup Sightbit komt met een Artificial Intelligence (AI) systeem waarmee zwemmers altijd in de gaten worden gehouden en strandwachten worden gewaarschuwd bij risico’s.

Door het gebruik van een systeem van strandcamera’s die gebruikmaken van de technologie, krijgen strandwachten een panoramisch zicht op het water, het strand en de zwemmers, waardoor de bewakers snel kunnen redden of kunnen voorkomen dat gevaarlijke situaties escaleren. De camerabeelden worden weergegeven op een scherm, dat wordt bewaakt door strandwachten.

Sightbit-algoritmen analyseren constant de beelden in realtime. Wanneer het systeem een ​​gevaar detecteert – zoals bijvoorbeeld een kind alleen in het water – geeft het waarschuwingen op het scherm weer of klinkt een alarm signaal.

De camerabeelden worden verzonden naar een verwerkingseenheid, die zich ter plaatse of in de cloud bevindt, waar de software van het bedrijf beelden analyseert op een individuele feed. De camera projecteert real-time beelden op een scherm, dat kan worden gemonitord door de strandwachten.

Het systeem biedt ook realtime gegevens over de stroming van het water en andere gevaren voor zwemmers.

“We hebben een tool ontwikkeld die stranden kunnen gebruiken wanneer ze dat nodig achten,” vertelt Minna Jacobson, mede-oprichter en marketingdirecteur van het bedrijf”

“Geen badmeester kan alle zwemmers en gevaren tegelijkertijd in de gaten houden”, legt ze uit. Het Sightbit-systeem kan worden aangepast, zodat de gebruiker kan beslissen hoeveel van het strand tegelijkertijd kan worden bestreken door het systeem .

Jacobson zegt dat het product verdrinkingswaarschuwingen geeft op basis van de voorkeur van de gebruiker. Als de strandwacht wil weten wanneer een persoon in diep water is of wanneer een kind naar binnen gaat, kan het systeem worden aangepast om dit te doen. Er zijn ook visuele waarschuwingen inclusief lijnen om grenzen of gevaarlijke gebieden te markeren of een rood knipperend vak om een ​​specifieke persoon te volgen.

Op dit moment wordt het systeem getest op Bar Kochba beach in Ashkelon. Over twee jaar moet het systeem 100% geperfectioneerd zijn.

Advertentie (4)