Paus vraagt Israelische kanker organisatie: “Bid voor mij in Jeruzalem”

Paus Francis met Rachashei Lev CEO Shimi Geshayed, Eva (8) en Yuval (19) – leden van de Israëlische delegatie van de non-profit Rachashei Lev. Foto Rachashei Lev

Tijdens een ontmoeting in het Vaticaan tussen paus Franciscus en Rachashei Lev, een Israëlische NGO die dient als een nationaal ondersteuningscentrum voor kinderen met kanker in Israël, vroeg de Paus om te bidden voor hem “en alle kinderen in de wereld”.

Rachashei Lev vierde deze week haar 30-jarige bestaan sinds haar oprichting. De organisatie helpt duizenden kinderen en hun families in heel Israël.

Drie kinderen met kanker – Yuval Mor (19) uit Tel Aviv, Bian Nasser (18) uit Jatt en Ava Mosmovitz (8) uit Ramla – waren bij de vertegenwoordigers van de organisatie om de paus te ontmoeten. De drie kinderen hebben elk een andere religie en vertegenwoordigen de honderden Israëlische kinderen die elke dag worden geconfronteerd de ziekte kanker en de ontbering daarbij.

“Al 30 jaar lang helpt onze organisatie kinderen met kanker in Israël en staat ze in contact met de toonaangevende medische centra ter wereld en met experts uit meerdere landen”, zei Shimi Gesheid in een persbericht, CEO van Rachashei Lev.

“We waren verrast en opgewonden toen we de uitnodiging ontvingen van het Vaticaan om de paus te ontmoeten, en er ook een uitnodiging voor de kinderen van verschillende religies waren, die geconfronteerd worden met de ziekte die geen onderscheid maakt tussen religie, ras of nationaliteit. We zijn allemaal samen in coëxistentie en een gedeelde bestemming, samen vechtend voor het leven dat de overwinning wenst.”

“Nadat de paus in het kort van onze operaties hoorde en vroeg hoe de kinderen waren, liep hij verder, stopte en keerde terug naar ons en vertelde mij opnieuw: “Goed gedaan met uw gezegende operaties. Ik vraag u om voor mij in Jeruzalem te bidden en voor alle kinderen van de wereld”, zei Gesheid.

Gesheid antwoordde dat hij hoopt dat “de broederschap tussen alle kinderen en naties niet alleen in de oncologieafdelingen zal zijn, waar kinderen van alle religies samen vechten voor hun leven, maar wij bidden dat op alle plaatsen in de wereld kinderen in staat zullen zijn om in vrede samen te leven.”

De CEO van Rachashei Lev overhandigde de paus een album met tekeningen van de kinderen in de oncologieafdelingen in Israël, die “hoop op gezondheid, vrede en liefde” symboliseren en een “jeugdgevoel uitdrukken dat soms, tijdens de moeilijke behandelingen en ziekenhuisopnames, heel moeilijk is om houden, hoewel het zo belangrijk is voor herstel en overwinning op de ziekte. “

“De ontmoeting met de paus was leuk en een speciale ervaring, ik was opgewonden toen hij me een ketting gaf als een geschenk”, zei de achtjarige Ava.

“Het was een unieke ervaring, ik hoop dat de kracht van de boodschap die we tijdens het bezoek aan de paus hebben doorgegeven, over coëxistentie en vriendschap die we op de oncologie afdeling hebben, een voorbeeld zal zijn voor andere kinderen in de wereld , “zei Yuval.

Na de ontmoeting met de paus vond er een ontmoeting plaats met de Joodse gemeenschap in Rome, inclusief Opperrabbijn Shmuel Ricardo Di Segni en president van de Romeins-Joodse gemeenschap Ruth Dureghello, en werd hen de grote en oude synagoge getoond.

De groep bezocht het Joodse museum en hoorde over de geschiedenis van de Romeins-Joodse gemeenschap.