Israeli smart transport startup Via start “zelfrijdende car-sharing dienst” in Californië (video)

Foto: Via

Samen met Hyundai en het Chinese Ponu.ai, is de Israelische startup Via in Irvine, Californië gestart met een “zelfrijdende car-sharing dienst.

Met de car-sharing-service kunnen inwoners van Irvine gedeelde ritten bestellen met behulp van een smartphone-app en hen informeren over hun ophaalpunt. Terwijl Via de ridesharing-technologie levert, ontwikkelde Pony.ai het zelfsturende systeem voor de service.

Via hoofd bedrijfsontwikkeling vertelde Guy Sher aan “Globes“: “Via zorgt voor de verbinding tussen de passagier en het voertuig, kiest de flexibele routes en de mogelijkheid om in de auto te stappen met de QR-code die de passagier identificeert.

“We kennen niet het bestaan van zo’n service wereldwijd met een vloot autonome auto’s die op flexibele routes rijden en openstaan voor het publiek. De afgelopen maanden was er een vergelijkbare service in Australië, maar daar is het maar één auto op een seniorencampus. “

Via werd in 2012 opgericht door CEO Daniel Ramot en VP-ontwikkeling Oren Shoval. Het bedrijf heeft meer dan $ 400 miljoen opgehaald bij investeerders, waaronder Daimler, Pitango, 83North, Hearst Ventures.

Het bedrijf biedt slimme on-demand ridesharing-diensten op flexibele routes in steden over de hele wereld, waaronder New York, Washington, Chicago, Londen, Sydney, Parijs, Amsterdam, Berlijn en Tokio, en is onlangs begonnen met een door de overheid gesubsidieerde dienst in Tel Aviv in partnerschap met Dan autobusbedrijf.

Advertentie (4)