Palestijnse studente tegen Holocaust overlevende: “Israel pleegt etnische zuiveringen”

Ayah Ali tijdens haar uitval. Screenshot Twitter.

Een pro-Palestijnse student aan de Benedictine University in Lisle in de staat Illinois, riep een overlevende van de Holocaust op om de vestiging van de Staat Israël te veroordelen en liep daarna weg tijdens zijn toespraak omdat hij dat deed, aldus ontdekte JTA.

Tijdens een toespraak vorige week door professor Harold Kasimow, die de Holocaust als kind overleefde, stelde studente Ayah Ali, die volgens haar Twitter account lid is van “Chicago-area school voor studenten voor rechtvaardigheid in Palestina”, een vraag die een parallel trok tussen de ervaringen van Kasimow en de behandeling van de Palestijnen door Israel.

Het is betekenisvol dat je bereid was je verhaal met ons te delen, maar ik wilde je aandacht vestigen op een soortgelijk verhaal,” zei Ali. “Ik weet zeker dat je weet wat er in “Palestina” gebeurt en mijn vraag aan jou is, steun of veroordeel je de oprichting van de Zionistische staat Israel, en “of het OK is om mensen te verbannen wat een volledige etnische zuivering van de Palestijnse mensen is, zoals de manier waarop een etnische zuivering tegen het Joodse volk plaatsvond”, daarmee doelend op de Holocaust waarbij 6 miljoen Joden werden vermoord in de gaskamers.

Kasimow, emeritus hoogleraar religieuze studies aan de Grinnell University is, en dit jaar gastonderzoeker is bij de Benedictine Universiteit, antwoordde dat het Israëlisch-Palestijnse conflict “geen deel uitmaakt van mijn ervaring”. Israel zo vind hij vindt hij moet als blijven bestaan. Hij zei dat beide partijen de verantwoordelijkheid van het conflict dragen en het samen zouden moeten oplossen.

“Het is zo’n ingewikkeld probleem,” zei hij. “Er zijn veel Joden in interreligieuze centra betrokken die aan deze kwestie werken en proberen te helpen vrede te creëren, maar het is echt dat beide partijen open moeten staan ​​voor elkaar en met elkaar moeten praten. Maar of Israël zou moeten bestaan? Ja, ik geloof dat Israël moet bestaan. “

Ali antwoordde dat ze ‘een resultaat is van ervaringen die ze heeft meegemaakt. “Ik ben een overlevende van de intifada”. Ze zei:”Het is teleurstellend te weten dat een overlevende van de Holocaust neutraal zou blijven in een situatie van onrechtvaardigheid. “

Kasimow zei dat “het geen kwestie van neutraal is, het is geen totale schuld of onschuld aan beide kanten.”

Na haar opmerkingen te hebben herhaald, liep Ali tijdens de toespraak weg. De “school voor studenten voor rechtvaardigheid in Palestina”begon daarna de video van de discussie op sociale media te plaatsen.


Advertentie (4)