Sir Richard Branson onderhandelt met Israelis op de vlooienmarkt in Jaffa (video)

Sir Richard Branson op de vlooienmarkt in Jaffa. Foto: screenshot YouTube

De Engelse miljardair en Virgin Atlantic eigenaar Sir Richard Branson mag dan misschien wel een van de meest vooraanstaande zakenmensen ter wereld zijn, maar een poging om met op naar koopjes-hongerige Israëli’s op Jaffa’s beroemde rommelmarkt te onderhandelen, bleek een heel andere zakelijke propositie te zijn.

Branson bezocht Israël om de nieuwe dagelijkse route van zijn luchtvaartmaatschappij van Londen Heathrow naar de luchthaven Ben-Gurion van Tel Aviv in te luiden.

“Israëlis staan bekend als slimme onderhandelaars, dus ik wilde het opnemen tegen enkele inwoners om mijn vaardigheden op de proef te stellen en ik moest mijn”A-game” brengen”, zei Branson, die werd vergezeld door de CEO van Virgin Atlantic Israel, Shai Weiss.

Een Israëlische marktbezoeker slaagde erin om de 69-jarige Branson zover te krijgen dat hij inplaats van $ 450 voor een retour ticket naar Londen slechts $ 45 betaalde, en een Britse vader en dochter kregen ook driekwart van de vraagprijs af. Een echtpaar dat hun trouwdag vierde, kreeg niet alleen een lagere prijs voor de tickets maar ook een upgrade naar business class voor hun aanstaande reis naar Londen.

“Met zijn bloeiende start-up scene, ongerepte stranden en een bruisend nachtleven was Tel Aviv een belangrijke bestemming voor Virgin Atlantic om een ​​nieuwe route te bepalen”, aldus Branson.

“We zijn verheugd om onze klanten te helpen alles te ontdekken wat de stad te bieden heeft en een rol te spelen bij het versterken van de culturele en commerciële verbinding tussen Londen en Tel Aviv.”

Advertentie (4)