Steven Spielberg schaamde joods te zijn door antisemitische pesterijen in kindertijd (video)

Steven Spielberg. Screenshot Twitter

Hoewel hij altijd trots was en is op zijn Joods zijn, schaamde Steven Spielberg zich in zijn kindertijd voor zijn Joods zijn door de antisemitische pesterijen, zo zei hij in een interview met India Today.

“Ik kwam antisemitisme tegen als een basisschoolstudent op mijn school, niet dat de hele school dat deed, maar een klein deel van de populaire kinderen deed dat bij minder populaire kinderen> Ik had nul populariteit en groeide op met antisemitisme,” herinnerde Spielberg zich, die kwam uit een orthodox joods gezin.

“Ik beschouwde het als een schande, en zag het niet als haat ” zei Spielberg. “Ik schaamde me voor heel veel dingen en ze slaagden er eigenlijk in om mij genoeg te pesten om me echt te schamen dat ik joods was.”

Ik voelde me bijna een outcast en toen ik ouder werd, realiseerde ik me dat pesten een zeer doordringend hulpmiddel is om andere mensen het gevoel te geven dat ze onder de macht van een ander staan zijn, “voegde hij eraan toe.

“‘Van binnen ben ik altijd heel trots geweest om joods te zijn,’ zei hij. “Dus ik stond “aan de ontvangers” kant van mensen met antisemitisme en dat was mijn belangrijkste ervaring met gehaat worden, iets waar ik geen controle over had”.

Verwijzend naar genocide zie Spielberg : “We zien mensen die het kwaad bestendigen over het hoofd om ze niet als monsters te beschouwen, totdat ze worden betrapt terwijl ze massamoord plegen. “Het is de banaliteit van mensen,” zei hij.

“De genociden zijn geïndustrialiseerd. Vooral de Holocaust, zoveel levens kunnen zo snel worden genomen in zo’n enorme hoeveelheid. Het was een zaak van de dood. Het liep alsof je een staalfabriek zou runnen, een soort molen. En het werd door de daders als normaal ervaren.”

Van “Why We Hate”, de serie over haat die hij samen met Alex Gibney produceerde, zei Spielberg dat hij wil dat de serie de manier verandert waarop mensen over hun verschillen praten.

“Ik zou graag willen dat elke aflevering eindigt met hoop,” zei hij. “Elk segment van de serie heeft oplossingen, dus het is niet alleen een veroordeling van degenen die haten en degenen die in wezen tegen ons zijn. Er is een middenweg. ‘

Spielberg zei dat hij hoopt dat de serie gesprekken zal creëren, “over de dingen die we gemeen hebben en niet alleen over de dingen die ons verdelen.”