Voor het eerst in de geschiedenis is een vrouw benoemd als IDF hoofd inlichtingenofficier

Ter illustratie. Foto IDF

Voor het eerst in de geschiedenis van Israël is een vrouw benoemd om te dienen als “chief intelligence officer” voor een regionaal commando van de Israel Defense Forces, aldus een verklaring van het leger.

Kol. “Nun” – die om veiligheidsredenen alleen kan worden geïdentificeerd door haar rang en eerste Hebreeuwse initiaal van haar naam – werd benoemd als de volgende chief intelligence officer voor het IDF Centrale Commando, dat op de Westelijke Jordaanoever opereert.

“Nun” die sinds 2000 in de IDF dient heeft ervaring met het inlichtingenwerk doordat ze een groot aantal posities binnen de militaire inlichtingendienst vóór haar benoeming tot de hoge en zeer gevoelige rol op maandag heeft vervuld. Het is niet duidelijk wanneer ze in haar nieuwe functie start, de IDF heeft daar geen mededelingen over gedaan.

De benoeming van kolonel “Nun” als het eerste vrouwelijke hoofd inlichtingenofficier van een regionaal commando komt weken nadat de IDF’s eerste vrouwelijke commandant van een luchtmacht-squadron haar positie betrad.

Vorige maand nam kolonel “Gimel” – die om veiligheidsredenen ook alleen kan worden aangeduid door haar rang en eerste initiaal van haar Hebreeuwse naam – het bevel over het Nachshon Squadron surveillance vliegtuigen.

“Ik geloof dat het onze plicht is in de Israel Defense Forces om het inherente potentieel van vrouwen te vervullen. We zijn nog steeds ver verwijderd van dit doel, maar ik ben er zeker van dat dit proces zal doorgaan en dat we vrouwelijke commandanten en soldaten zullen aanstellen in een breed scala aan posities in de luchtmacht en in de IDF in het algemeen,”zei het hoofd van de luchtmacht , Majoor Gen. Amikam Norkin toen bij de ceremonie waarbij “Gimel” het commando overnam.

Advertentie (4)