Zomertijd bracht in Israël ruim €80 miljoen extra in het laatje

closeup of a young caucasian man adjusting the time of a clock

Zomertijd verhoogt de productiviteit van werknemers, hogere consumentenbestedingen en verlaagt energiekosten en verkeersongevallen, verkondigen ambtenaren van economische zaken. Conclusie:”het is beter om de zomertijd aan te houden”.

De kostenbesparingen in de zeven maanden van zomertijd, die in de nacht van zaterdag op zondag ‘s nachts eindigde, werden door ambtenaren van het Ministerie van Financiën geschat op NIS 350 miljoen ( € 82 miljoen) , aldus meldde Ynet-nieuws op zondag.

De grootste besparingen waren energie, terwijl het extra uur daglicht ook mensen aanmoedigde om uit te gaan voor entertainment, aankopen te doen en uitstapjes te maken.

Daarnaast schrijft het rapport dat de productiviteit van werkers lager is tijdens de wintertijd.

“De zomerklok is een belangrijke bijdrage aan de groei van de economie, die in totaal honderden miljoenen shekels bedraagt ​​en het bedrijfsleven versterkt,” zei de Unie van Kamers van Koophandel.

Het dagelijkse bezoek aan winkels in Israël is tijdens de zomerklok ongeveer 15 procent hoger dan tijdens de winteruren en bedroeg ongeveer NIS 50 miljoen €12,5 miljoen aan extra inkomsten. Particuliere bedrijven zagen ook een significante dagelijkse omzetstijging.

Ondanks het gebruik van airconditioners in de zomer zijn de besparingen op elektriciteit NIS 50 miljoen – 70 miljoen (€ 12,5 – € 15 miljoen).

Er werden waarschijnlijk ook tientallen verkeersongevallen elke dag vermeden vanwege het betere zicht, het redde levens en bespaarde miljoenen shekels aan medische kosten en schade aan voertuigen.

Het ministerie van volksgezondheid merkte ook op dat de tijdsverandering een positief effect had op de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Israël heeft dit jaar de tijd onafhankelijk van de Europese Unie gewijzigd, die in maart heeft besloten dat elke lidstaat kan beslissen of hij de zomertijd wil gebruiken of het hele jaar door dezelfde tijd wil behouden.

De volgende regering van Israël zal moeten beslissen of ze de wintertijd verandering al dan niet zullen elimineren.

De zomertijd komt in Israel officieel terug op 27 maart 2020.

Advertentie (4)