2.000 buitenlandse studenten studeren aan de Internationale school van het IDC

Dit artikel is belangrijk voor iedereen die er over nadenkt in Israel te willen studeren. Het kan en in een uitstekende sfeer met groet mogelijkheden.

De Raphael Recanati International School van het IDC in Herzeliya heeft meer dan 2.000 studenten uit 90 verschillende landen die proberen een diploma te behalen.

Op verzoek van professor Uriel Reichman, oprichter en president van IDC Herzliya, 18 jaar geleden om de Raphael Recanati International School (RRIS) te leiden, was ik nederig en trots dat hij me had gekozen voor een dergelijke zionistische missie, schrijft Jonathan Davis Hoofd van de Raphael Recanati International School en Vice-president voor externe betrekkingen.

Nadat ik in 1969 van de Columbia University was gekomen om mijn BA in 1971 te voltooien als een “eenzame” student aan de Hebreeuwse Universiteit en na mijn afstuderen, een eenzame soldaat te worden in de Sayeret Tzanchanim (verkenningsunit van de IDF parachutistenbrigade), kreeg ik nu de kans om een ​​verschil te maken op een heel nieuw niveau, waardoor de cirkel werd gesloten. Inderdaad, vandaag is een van onze grootste uitdagingen en een persoonlijke prioriteit voor mij dat al deze “eenzame” studenten en soldaten, onderdeel van de grotere familie van IDC Herzliya te maken.

Nu als hoofd van de RRIS, bevalt het me enorm dat er 300 voormalige “eenzame” soldaten aan het IDC studeren, onder onze 2.000 studenten uit 90 verschillende landen uit ons totale studentenbestand van 7500 studenten. Bijna 30 procent van onze studenten studeert voor niet-gegradueerden en afgestudeerden graden in Israël, in het Engels.

Van de meer dan 300.000 studenten aan Israëlische universiteiten en hogescholen, omvat IDC Herzliya minder dan twee procent van het totale studentenlichaam in Israël, en toch maakt het ongeveer 40 procent uit van alle internationale studenten die volledig in het Engels studeren. We zijn begonnen met 30 studenten in de RRIS en hebben een lange weg afgelegd.

De waarde van de RRIS is dat we meer dan 2.000 studenten de mogelijkheid bieden om hun graden in Israël in het Engels te voltooien, gegeven door wereldberoemde docenten, veel van Ivy League-universiteiten. Een aanzienlijk aantal van deze studenten die in Israël willen blijven, hebben ook de mogelijkheid om Hebreeuws op de campus te leren, dus tegen het einde van hun studie hebben ze de middelen om winstgevend in Israël te werken.

We noemen ons inderdaad het grootste academische absorptiecentrum van het land. In ons voordeel is dat degenen die willen terugkeren naar hun thuisland, geweldige ambassadeurs voor de staat Israël en toekomstig leiderschap voor hun gemeenschappen worden. Tegenwoordig hebben we wereldwijd meer dan 27.000 afgestudeerden en bieden we onze alumni een verbazingwekkend scala aan netwerkmogelijkheden.

Naast de 9 undergraduate-graden en 9 graduate-graden biedt de RRIS een uitgebreid scala aan extra buitenschoolse activiteiten: sport, debatclub, Model UN, Israel advocacy, JLIC-RRIS vrijdagavonddiners, koor, band en nog veel meer.

De Reichman-geest van IDC Herzliya is zijn zionistische benadering. De universiteit is opgericht om goed te doen voor de staat Israël en een toekomstig kader van leiderschap te creëren. De humanistische waarden zijn die van Herzl, Jabotinsky, Ben Gurion en Begin. Dit zijn waarden die streven naar een Joodse en democratische staat, door het volk voor het volk met de minderheid in gedachten.

Het is een zionisme van vrijheid en verantwoordelijkheid. IDC Herzliya is een groot voorstander van ondernemerschap, vrij ondernemerschap, kapitalisme, maar is tegelijkertijd zeer gevoelig voor degenen in de Israëlische samenleving die onze hulp nodig hebben.

Vorig jaar was een mijlpaal voor IDC Herzliya, toen de Raad voor Hoger Onderwijs en de minister van Onderwijs verklaarden dat we het recht hebben om doctoraatsgraden toe te kennen. Dit maakt de weg vrij voor ons om de eerste particuliere universiteit zonder winstoogmerk in het land te worden.

Jarenlang vocht professor Reichman hard voor de oprichting, en tegen overweldigende kansen, slaagde hij erin om deze academische erkenning te ontvangen waarvoor IDC het meest verdient. Onze filosofie is dat onze studenten onze partners zijn, en dit wordt versterkt door onze kleine intieme lessen waardoor de studenten elkaar en het personeel leren kennen. IDC Herzliya ontvangt geen financiering van de regering van Israël en alles wat tot nu toe is bereikt, heeft hard gewerkt, vastberadenheid en liefde voor het zionisme.

Als hoofd van de RRIS verwelkom ik iedereen die lid wil worden van onze internationale school. Onze studenten hebben de mogelijkheid om te genieten van een hoge levensstandaard in 500 volledig uitgeruste wooneenheden in twee dertien verdiepingen tellende torens op de IDC-campus.