Nieuw koosjer recept: kippenbout voor de vrijdagavond

Foto screenshot YouTube

Het is donderdag en zoals u van gewend bent is het dus tijd voor een nieuw koosjer recept om van te smullen. Deze week: gegrilde kippenpoten.

Kip kunt u natuurlijk op iedere dag van de week eten. In veel Joodse huishoudens is het een traditie om kip op vrijdagavond te eten.

De voorbereiding van dit gerecht is een makkie. Hieronder vind je de lijst van ingrediënten en de bereidingswijze.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 knollen knoflook
  • 10 pruimen
  • 1/4 kopje sinaasappelsap
  • 8 kippenpoten of 4 kippenbouten
  • 1 kopje Witte wijnsaus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Giet de olie op de bodem van een ovenschaal. Snijd de knollen door midden en plaats deze er bovenop. Voeg de pruimen toe. Giet sinaasappelsap in de pan.
  • Leg de kip erop. Wrijf in met witte wijnsaus.
  • Bedek het met een stuk bakpapier (Perkamentpapier) dat in de pan past en dek het vervolgens goed af met folie.
  • Bak gedurende twee en een half uur en haal de laatste 15 minuten het perkamentpapier en de folie eraf.