Lieberman uit kritiek op beleid Netanyahu inzake Gaza

Avigdor Lieberman. Screenshot Twitter

Te midden van een voortdurende escalatie van geweld tussen Israel en terreurgroepen in Gaza, bekritiseerd Avigdor Lieberman, partijleider van Yisrael Beiteinu, premier Benjamin Netanyahu. Hij vindt zijn beleid inzake Gaza te zwak.

In een felle Facebook-post van vandaag beschuldigd Lieberman premier Netanyahu van “overgave aan terreurorganisatie Hamas”. Lieberman schreef ook dat de premier “geen antwoorden of oplossingen” heeft voor het raketvuur uit Gaza en is tevens van mening dat Netanyahu geen langetermijnvisie heeft met betrekking tot Gaza.

“Door de jaren heen hebben Netanyahu en zijn Likoed-leden in verkiezingscampagnes benadrukt dat alleen zij de heerschappij van Hamas kunnen beëindigen. Netanyahu versterkt in feite alleen de heerschappij van Hamas”, beweerd Lieberman, onder vertoning van een campagne-video van Netanyahu aan de vooravond van de verkiezingen in 2009, waarin hij beloofde “Hamas in Gaza te breken en de veiligheid voor Israëlische inwoners te herstellen.”

“Tot twee dagen geleden was het officiële beleid van de staat Israël dat Hamas verantwoordelijk was voor elk raketvuur vanuit de Gazastrook, ongeacht wie er schoot”, zei Lieberman.

“Dit is een daadwerkelijke overgave aan een terroristische organisatie,” beschuldigd Lieberman zijn politieke rivaal en vroegere werkgever. “Doorgaan met het normalisatiebeleid zal Hamas in drie jaar tijd veranderen in een nieuwe Hezbollah aan onze zuidgrens.”

Lieberman beweerd dat hij had geprobeerd om de gerichte moord op Abu al-Ata vorig jaar al uit te voeren toen hij minister van Defensie was, maar Netanyahu blokkeerde de operatie, claimt Lieberman.

“Tot op de dag van vandaag heeft niemand behalve ik geprobeerd de vraag te beantwoorden om een einde zal maken aan het probleem met Gaza. Al mijn pogingen om de kwestie in kabinetsdiscussies aan de orde te stellen en een ander beleid te formuleren ten aanzien van de Gazastrook, werden geblokkeerd door Benjamin Netanyahu.”

“In plaats van een echte oplossing te vinden, zijn Netanyahu en zijn Likoed-vrienden de hele dag bezig met lastercampagnes. Ze hebben geen antwoorden of oplossingen en weigeren een inhoudelijke discussie over de situatie te houden.”

Lees ook:

Wie is Avigdor Lieberman? Van nachtclub uitsmijter tot grootste rivaal van Netanyahu

Advertentie (4)