Gantz tijdens 24ste herdenking moord op Rabin :”Ik zal haat niet laten winnen”

Benny Gantz tijdens zijn toespraak. Screenshot Twitter

Benny Gantz, de leider van Blue & White , was de belangrijkste spreker tijdens de 24ste herdenking van de moord op Yitshak Rabin, waar tienduizenden voor naar het Rabin plein in Tel Aviv waren gekomen.

In navolging van Rabin’s opmerkingen, 24 jaar geleden, opende Gantz door de menigte te vertellen: “Zoals Rabin zei, ik ben ook een beetje emotioneel”, staande voor een zo grote bijeenkomst ter herdenking van zo een belangrijke gebeurtenis.

Benny Gantz zwoer dat Israël “de haters zal verslaan” en nooit zal capituleren voor haat. Maar hij zei dat sommige van de huidige politici van het land opnieuw handelden in haat en ophitsing.

“De staat Israël zal zich nooit overgeven aan haat”, zwoer Gantz. “De kinderen van Israël zullen niet langer opgroeien in een staat waarvan sommige leiders haat heiligen,” ging hij verder, zonder namen te noemen.

Screenshot Twitter

“Ik zal haat niet laten winnen. Je laat haat niet winnen. Israël zal de haters verslaan. Israël zal de haat verslaan, ‘beloofde hij onder gejuich en applaus van de tienduizenden.

Gantz zei dat Rabin werd vermoord vanwege verdeeldheid, opruiing en haat tegen hem. “Vierentwintig jaar al weer, Yitzhak Rabin is niet langer bij ons, maar aanzetten tot haat is opnieuw een gevaarlijk wapen geworden in de handen van politici zonder grenzen.”

Hij zei dat dergelijke haat inbegrepen was die werd uitgesproken tegen de religieuze burgers van Israël, evenals door degenen die de extreemrechtse daders van haatmisdrijven prijzen, haatmisdrijven die gericht zijn tegen Palestijnen en hun bezittingen, hiermee doelend op de groep jonge extreme settlers.

“Als premier zal ik me inzetten om ervoor te zorgen dat deze rally een staatsevenement wordt en ik hoop hier volgend jaar samen met het hoofd van de oppositie te staan.

“Tien dagen geleden ontving ik het mandaat om een ​​regering te vormen. Een regering die alle segmenten van deze natie vertegenwoordigt, degenen die op mij hebben gestemd en degenen die dat niet hebben gedaan. Een regering van eenheid en verzoening, ‘zei hij.

“Een liberale eenheidsregering die elke persoon zowel als individu als als onderdeel van een groep accepteert. Ik ben vastbesloten om een ​​regering van interne acceptatie onder de facties te vormen. Ik doe er alles aan om alle partijleiders te bereiken met één duidelijke boodschap: Israël is groter en belangrijker dan elke leider, ‘ging hij verder en leek te wijzen op de politieke sterfte van Netanyahu.

Screenshot Twitter

Tot slot, voordat de toespraak werd afgesloten, citeerde Gantz Rabin’s toespraak tot het Amerikaanse Congres in 1994 na het ondertekenen van een vredesverdrag met Jordanië. Dit was de toespraak waarin Rabin verklaarde: “Ik, IDF no. 30743, gepensioneerde luitenant-generaal Yitzhak Rabin, ik, die regimenten in het vuur stuurde en soldaten naar hun dood stuurde, ik zeg u, Majesteit, de koning van Jordanië, en ik zeg u, Amerikaanse vrienden: vandaag beginnen we aan een strijd die geen doden en gewonden heeft, geen bloed en geen angst. Dit is de enige strijd die een plezier is om te voeren – de strijd om vrede. “

Gantz parafraseerde het met zijn eigen persoonlijke gegevens en verklaarde missie, verklaarde: “I, IDF no. 2055891, gepensioneerde luitenant-generaal Benny Gantz, een soldaat in de Israëlische strijdkrachten en een soldaat in het vredesleger; Ik, die regimenten in het vuur en soldaten tot hun dood stuurde, zeg ik tegen u, het volk van Israël: Vandaag gaan we de belangrijkste strijd aan – het beslag voor vrede onder ons. ”

Advertentie (4)