Hamas-leider Sinwar waarschuwt Israël: “Israëlische steden zullen veranderen in spooksteden”

Yahya Sinwar . Screenshot Twitter

Hamas-leider Yahya Sinwar dreigde maandag Israëlische steden te veranderen in “spooksteden” en waarschuwde dat de Islamitische terreurorganisatie voldoende vuurkracht heeft om “zes maanden op rij raketten richting Tel Aviv te lanceren”. Ook bedreigde hij voormalig IDF-chef Benny Gantz, die kans maakt om de volgende premier van Israel te worden.

De opmerkingen komen slechts enkele dagen na de laatste grensoverschrijdende “flare-up” tussen Israël en Palestijnse terreurgroepen in Gaza, waarbij ten minste 10 raketten werden afgevuurd op Israëlische gemeenschappen nabij de grens met Gaza. Een huis in de zuidelijke stad Sderot werd direct getroffen. In reactie hierop, zei het leger, waren een reeks Israëlische aanvallen gericht op locaties van Hamas in Gaza.

Sprekend tijdens een bijeenkomst in Gaza leek Sinwar niet onder de indruk te zijn van de bedreigingen die door Israëlische functionarissen werden geuit na de raketregen op Israel afgelopen vrijdagavond. “We hebben de bedreigingen van de Israëlische leiders gehoord, maar we zullen ze nog steeds vervloeken op de dag dat ze werden geboren.”

“Verschillende inlichtingendiensten proberen de stabiliteit in de Gazastrook te ondermijnen”, claimt Sinwar, eraan toevoegend dat Hamas “veel geheime instrumenten heeft om de pogingen van Israëlische inlichtingendiensten om in Gaza te infiltreren tegen te gaan.”

De 57-jarige Sinwar waarschuwde Israël ook voor het starten van een grondoperatie in Gaza en beweerde dat er “honderdduizenden” mijnen wachten op Israëlische soldaten en “honderden kilometers” aan aanvalstunnels die ondergronds verborgen zijn.

Hij voegde eraan toe dat Hamas-militanten zelf anti-tankraketten produceren om Israëlische gepantserde troepen in het gebied tegen te gaan.

In een reactie op de uitspraken van Benny Gantz, afgelopen weekend, waarin hij zei dat “als hij premier wordt, hij militair geweld zal gebruiken om dergelijke aanvallen af ​​te schrikken en niet terug zal schrikken voor het uitschakelen van leiders van de terreurorganisatie”, zei Sinwar. “Als Gantz dat gaat doen, zullen wij ervoor zorgen dat je zult wensen nooit geboren te zijn. Wij wachten op je”, aldus de Palestijnse terrorist.

Eerder zei Sinwar dat de onderhandelingen over een mogelijke regeling voor een staakt-het-vuren op lange termijn, evenals gesprekken over gevangenenuitwisseling, zijn vastgelopen omdat Israël geen regering heeft en geen belangrijke beslissing kan nemen.

Advertentie (4)