Hamas-leider Yahya Sinwar: ‘wij zullen Tel Aviv verpletteren’

Screenshot YouTube

Hamas-leider Yahya Sinwar hield op 4 november op Al-Aqsa TV een toespraak waarin hij beloofde dat de terreurorganisatie duizenden raketten heeft die Israëlische steden in spooksteden zullen veranderen, meldde het Middle-East Media Research Institute MEMRI, een Israëlische organisatie die Arabische media volgt en vertaald in diverse talen.

In de toespraak beweerde Sinwar dat zijn terreurgroep “duizenden raketten kan afschieten op Tel Aviv”, honderden kilometers ondergrondse tunnels en duizenden anti-tankraketten heeft die in Gaza worden geproduceerd.

Hij dreigde dat als Israël een “domme fout” maakt, Hamas Israëlische steden in spooksteden zal veranderen. “We zullen Tel Aviv verpletteren en de sirenes laten jammeren,” zei hij. “In de ochtend, in de middag en in de avond zullen gedurende zes maanden de sirenes in Israel afgaan.”

Ook bedreigde Sinwar de Israëlische politicus en voormalige IDF-stafchef Benny Gantz, die momenteel een nieuwe coalitie probeert te vormen.

“Je zal de dag vervloeken dat je moeder je ter wereld bracht”, zei Sinwar in zijn TV toespraak.

Bovendien herinnerde Sinwar zich een tijd dat de Al-Qassam Brigades geen metalen buizen meer hadden om raketten te maken en een eenvoudige boer zijn werknemers naar voormalige Israëlische nederzettingen in de Gazastrook leidde, waar hij hen naar verluidt metalen buizen liet zien die onderdeel waren van een irrigatiesysteem dat was achtergelaten toen Israël zich in 2005 terugtrok uit de Gazastrook. Sinwar beweerde dat deze pijpen voldoende waren om tien jaar lang raketten te produceren.

Wanneer je deze toespraak leest is het extra wrang te zien dat Nederland 10 dagen later in Verenigde Naties opnieuw voor anti-Israel resoluties stemt en SP-Kamerlid Sadet Karabulut in de Tweede Kamer afgelopen woensdag de Nederlandse regering opriep om producten uit Israel te boycotten.

Advertentie (4)