“Handsfree” krukken staan ​​op zichzelf voor gewonde IDF-soldaten

Motti Elmaliach met zijn staande krukken temidden ven de ingenieurs. Foto Facebook

De ingenieurs van Israel Aerospace Industries (IAI) namen deel aan een gezamenlijk project met Tikkun Olam Makers (TOM) om een ​​geavanceerde oplossing te ontwikkelen voor de uitdagingen waar gewonde IDF-soldaten voor staan.

Eén van de deelnemers aan het project, de 35-jarige Motti Elmaliach, raakte tijdens zijn dienst bij de grenspolitie gewond. “Ik heb verschillende problemen, een blessure aan mijn rechterbeen, een beschadigd zenuwstelsel en PTSS,” zei hij.

“Ik gebruik krukken en vroeg de ingenieurs om speciale die zouden blijven staan staan ​​en dus nooit vallen. Na anderhalve maand hadden ze al een prototype om me te laten zien.”

Het hoofd van de sociale dienst van IAI, Dana Falnner Derech, zei: “drie jaar geleden namen we deel aan Good Deeds Day en zagen we dat ingenieurs, die dagelijks zeer complexe dingen doen, producten kunnen ontwikkelen die het leven van mensen met een handicap kunnen veranderen en vergemakkelijken.”

“Na die dag zei ik tegen mezelf:” waarom zouden we het maar één keer per jaar doen? En toen maakte ik dit project, en kregen we een enorme aanhang en tegenwoordig zitten we al in de tweede cyclus van het project, waarin we met acht gewonde soldaten werken met verschillende problemen waarvoor geen oplossingen in de markt zijn die hen kunnen helpen, of als die er zijn, het onbetaalbaar is.

Volgens haar creëerden de ingenieurs tijdens het project goedkope en eenvoudige, op maat gemaakte oplossingen. “Zodra dat was gebeurd, hebben we de specificaties op internet gezet zodat mensen over de hele wereld die aan dezelfde problemen lijden de apparaten kunnen maken,” benadrukte Falnner.

“We werken met de TOM, die dit platform mogelijk maakt. Er zijn hier geen geregistreerde patenten of iets dergelijks, maar iets meer dan 100 mensen (in de huidige cyclus) die zich vrijwillig inzetten voor een verandering in het leven van anderen. “

Uri Avihil, een ingenieur die aan het Israelische ruimteschip “Bereshit” bij IAI werkte, is een van de leiders van de teams. “Het begon allemaal met een e-mail die we opnieuw vonden, waarin ons werd gevraagd wie bereid was om vrijwilligerswerk te doen. Omdat ik aan een vorig project deelnam waarin we kinderen met speciale behoeften hielpen, kende ik het concept en de uitdagingen waarmee we op technologisch niveau geconfronteerd zouden worden, ” zei hij. “In mijn team hebben we tien mensen uit verschillende velden, en elk draagt bij wat ze kunnen”.

Avihil legde het werkproces uit: “In eerste instantie ontmoetten we Motti Elmaliach om te begrijpen waar hij voor staat. We hadden een lang gesprek en begonnen toen met werken, terwijl we hem op de hoogte hielden van de voortgang”.

Avihil legde uit wat ze voor hem maakten: “Hij gaf ons een paar problemen, namelijk dat de krukken niet op zichzelf kunnen staan, dus het is een hele toestand wanneer hij iets met een van zijn armen moet vasthouden, zoals een kopje koffie, of wanneer hij bijvoorbeeld in een restaurant zit, moet hij de stelten op de grond leggen zodat ze de doorgang voor anderen niet blokkeren .”

“Om Motti te helpen, hebben we een soort statief gebouwd waardoor de krukken altijd blijven staan”, aldus Avihil. “Iedereen die krukken gebruikt en onze ontwikkeling zag, zei onmiddellijk dat zij ook zoiets nodig hebben.”

Ons doel hier is niet alleen Motti helpen, maar een oplossing voor iedereen te maken.” Elmaliach vatte het alsvolgt samen: “Ik gebruik al zeven jaar krukken en deze nieuwe innovatie kan me helpen onafhankelijker te worden, omdat ik tegenwoordig nog steeds hulp nodig heb bij het opheffen van de krukken. Dit is gemakkelijker en toegankelijker, vooral als je iets moet vasthouden .”

Gidi Greenstein, de oprichter van de TOM-organisatie, voegde eraan toe: “De producten die tijdens IAI-activiteiten zijn ontwikkeld, worden toegevoegd aan honderden andere producten die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld voor het welzijn van alle gehandicapte mensen over de hele wereld. We zijn er trots op partner te zijn met IAI en trots op het recht om deze producten op onze website te delen, waardoor ongeveer een kwart miljard gehandicapten en ouderen over de hele wereld kunnen genieten van de vruchten van de Israëlische technologische vooruitgang.”

Op de website van TOM vind u nog veel meer voorbeelden, hoe Israelische technologie gratis voor gehandicapten wordt gebruikt om hun leven makkelijker te maken.