IDF: “Wij doen er alles aan om te voorkomen dat Hamas mee gaat strijden”

Nieuwe mnister van defensie Bennett en Netanyahu vergaderen.Foto GPO

De Israel Defense Forces (IDF) heeft woensdag een verklaring naar buiten gebracht dat het leger gelooft dat de Palestijnse terreurorganisatie Islamitische Jihad raketten naar Israëlische steden en dorpen zal blijven afvuren, maar in kleinere aantallen, om zijn arsenalen te behouden voor een mogelijk groter conflict. Het leger verwacht dat de gevechten nog enkele dagen door zal gaan als vergelding voor het doden van een van hun belangrijkste leiders.

IDF-woordvoerder Brig-Gen. Hidai Zilberman vertelde verslaggevers dat het leger extra Iron Dome installaties heeft ingezet in centraal-Israël als voorzorgsmaatregel tegen nieuwe aanvallen op het meest dichtbevolkte gebied van het land.

IDF-commando-eenheden werden ook naar het zuiden gestuurd naar gemeenschappen nabij de grens met Gaza om hen te verdedigen in geval van infiltratie-aanvallen door terroristen uit de strook.

Zilberman zei dat het leger zich nog niet actief voorbereidde op een grondinvasie in Gaza door grote aantallen troepen naar het zuiden te sturen of met grootschalige oproepen van reservisten. IDF-chef Aviv Kohavi zei dinsdag echter dat een dergelijke operatie een optie bleef.

“Vanochtend hervatte de Palestijnse Islamitische Jihad het schieten en de organisatie lijkt ook vandaag van plan raketten te blijven af ​​te vuren”, zei Zilberman in de briefing, terwijl een raketregen opnieuw begonnen is vanochtend na een nachtelijke stilte van zes uur.

Advertentie (4)