12 duizend internationale studenten studeren in Israel

Ter iilustratie, Tel Aviv University. Screenshot Facebook

Een kleine 12.000 internationale studenten zijn momenteel in Israel geregistreerd om te studeren in het land, blijkt uit onderzoek van de Council for Higher Education (CHE) in Israel, en zoals gerapporteerd door Israel21.

“Ongeveer 6 duizend studenten komen voor een semester of zomercursussen”, aldus Marissa Gross Yarm, hoofd van CHE International Student Affairs. “Wij hebben ongeveer 5 duizend studenten voor een volledige opleiding in Israël”.

De meeste buitenlandse studenten kwamen volgens Yarm uit de VS, Canada, Duitsland, Frankrijk, China, India en Zuid-Korea naar Israël. Maar er is ook een grote toename van postdoctorale studenten uit met name Azië, China en India.

Voorzitter Yaffa Zilbershats, voorzitter van CHE’s planning- en budgetteringscommissie, zei dat CHE zich heeft “geëngageerd om van Israël een ‘brain gain’-land te maken voor uitstekende studenten en onderzoekers van over de hele wereld – Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.”

De meeste internationale studenten, circa 2 duizend, komen als onderdeel van hun bachelor’s opleiding, gevolgd door 1.800 studenten voor een master opleiding.

De meerderheid van de internationale studenten staat ingeschreven aan een van de acht openbare universiteiten van Israël, zoals het Interdisciplinair Centrum (IDC) in Herzliya of aan het Jerusalem College of Technology.

Om studenten in het buitenland aan te moedigen om in Israël te komen studeren, heeft de Council for Higher Education (CHE) onlangs 26 nieuwe internationale opleidingen gelanceerd, waaronder STEM, een opleiding voor Innovatie en Ondernemerschap en Joodse Studies.