Israeli’s laten hun trouwdag niet verpesten door raketten en krijgen hulp van onbekenden

Eén van de bruidsparen wiens huwelijk van zuid-Israel naar een noordelijke trouwlocatie is verplaats. Screenshot: Facebook

Door de constante regen van raketten die de afgelopen twee dagen vanuit Gaza zijn gelanceerd, zijn veel Israëlische scholen en bedrijven gesloten. Maar ook trouwzalen die binnen het bereik van de raketten lagen zijn gesloten.

Maar dan komt de typische Israëlische “we care” gedachte naar boven en worden de in paniek geraakte bruiden en bruidegoms door onbekenden geholpen.

Op dinsdag nodigde een bruid en bruidegom een bruidspaar uit zuid-Israel uit om hun bruiloft samen met hen toe komen vieren in de banketzaal van Tel-Ya in Tel Yitzhak, nabij Netanya.

“Kom met je rabbijn en je gasten, en we zullen samen twee bruiloften maken!” Schreven ze op op sociale media. “We zullen de wereld laten zien dat wij altijd sterk en verenigd zijn!”

Natuurlijk werd dat aanbod geaccepteerd en reden bruid en bruidegom met honderden gasten en de rabbijn vanuit Sderot naar Tel Yitzhak.

Tel-Ya-eigenaar Eitan Sapir vertelde verslaggevers dat hij alle extra kosten voor zijn rekening zou nemen om “degenen die geconfronteerd worden met de terreur te helpen op hun gelukkigste dag.”

Een andere zuidelijke bruid deed een beroep op mede-Israëli’s in een radioprogramma om haar te helpen een veiligere locatie te vinden voor haar huwelijk. Een luisteraar nam contact op met de eigenaar van een feestzaal ten noorden van Tel Aviv, die meteen ja zei en de huwelijksdag heeft gered.

En toen de Israëlische Eurovisie Songfestival-winnares Netta Barzilai een nieuwsbericht op tv zag over een paar dat hun bruiloft in Beersheva moest annuleren vanwege het gevaar door raketten te worden geraakt, is ze spontaan naar Beersheva gereden om het liedje “Toy” te zingen voor het bruidspaar en hun gasten, zonder daar ook meer een cent voor te vragen.

“Ik kon niet thuis blijven en niets doen. Ik kwam van de bank af en heb gewoon mijn team gebeld en gezegd dat we naar Beersheva gaan en ben hierheen gereisd om dit geweldige paar gelukkig te maken”, vertelt Netta Barzilai.

Lior Koka, een beroemde banketbakker, vertelde haar 163.000 Instagram-fans over een paar uit het zuiden dat erin was geslaagd om een ​​alternatieve locatie in Tel Aviv te vinden.

“Wij hebben alleen hulp nodig met de rest”, schreef ze om 19.00 uur dinsdagavond. “Dat betekent eten, een DJ, alles waarvan je denkt dat deze bruiloft de gelukkigste en meest vreugdevolle kan maken die er is in de korte tijd die we hebben.”

Binnen anderhalf uur reageerden vrijwilligers met het aanbieden van hun diensten, waaronder een visagist, een kapper, een DJ, fotograaf, catering uit verschillende restaurants, desserts en zelfs een barman, meldde Channel 12 televisie woensdag.

De ceremonie begon uiteindelijk om 22.00 uur en was naar verluidt een enorm succes.

De raketten gaven ook problemen voor een andere bruid, Moriah Ben-Hamu, terwijl zij en haar bruidegom, Yishi Moshe Ozeri, probeerden een paar foto’s voor de ceremonie te maken.

Haar zus, Shirel Ben-Hamu, schreeuwde tegen de bruid in trouwjurk aan de andere kant van de weg om dekking te zoeken, dus hurkte ze met haar handen over haar hoofd naast de auto terwijl het luchtalarm afging.

Naarmate de raketanvallen voortduurden, realiseerden de families aan beide kanten zich dat ze een andere locatie voor de bruiloft moesten vinden, meldde de Ynet-website.

Ze begonnen wanhopige smeekbeden uit te brengen via alle communicatiemiddelen die ze hadden. Het duurde niet lang voordat de eigenaars van de Euphoria Hall in Jeruzalem het bruidspaar een locatie gratis aanboden. Zo’n 500 gasten kregen te horen van de verandering van locatie en de bruiloft ging door, zij het niet zoals oorspronkelijk gepland.

Haim Raphael Atel, die eigenaar is van de hal, vertelde Ynet dat een van zijn vrienden hem had gebeld om hem te vertellen over de situatie van het paar.

“Hun verhaal had zich verspreid over de WhatsApp-groepen in Jeruzalem als een lopend vuurtje”, verteld de hoteleigenaar.

“Je moet begrijpen dat een stel dat na dergelijke evenementen arriveert erg geagiteerd is. We hebben hen duidelijk gemaakt dat we er voor hen zijn en dat ze zich kunnen ontspannen en genieten en nergens over na hoeven te denken.”

Helaas waren er andere koppels die niet zoveel geluk hadden en werden gedwongen om hun bruiloften af te zeggen wegens de raketaanvallen uit Gaza.