Nieuw koosjer recept: Israëlische Kip pilav

Israelische Kip Pilav

Het is weer donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept, deze keer de echte Israëlische kip pilav.

Een heerlijk recept wat je in veel Israelische huishoudens en restaurants tegenkomt en het is ook nog makkelijk en snel te bereiden.

Onder de video vind u de ingredientenlijste en de bereidngswijze.

Eet smakelijk.

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 2 eetlepels Za’atar, (of maak je eigen, met oregano, korianderzaad, sesamzaad, citroengras – proef onderweg en vind een mooie balans)
  • 1/4 C paprika,
  • 1 eetlepels kurkuma zout
  • 1,3 kilo basmatirijst
  • Aromaten: 4-8 cumquats, elk vijf keer met een tandenstoker geprikt.
  • 2 kaneelstokjes,
  • 1 steranijs en 1knoflook kop, gehalveerd
  • 1 ui of 1 bos lente-uitjes,
  • grof gehakte peterselie

Bereidingswijze

  • Verhit de oven of een grote sauteerpan tot 200* C
  • Pak de kip door langs de zijkant van de wervelkolom met scharen te snijden en open te breke
  • Strooi zout en het zaatarmengsel in de kip
  • Draai het om en strooi het paprika / kurkuma-mengsel aan de andere kant
  • Schroei de kip met de huidkant naar beneden tot de schil knapperig is (3-6 minuten).
  • Haal de kip uit de pot, voeg de aromaten toe en roer tot geurig ruikt (1 -2 minuten)
  • Voeg de rijst toe en rooster deze een minuut of twee.
  • Voeg genoeg water toe om de rijst te bedekken ~ 2 kopjes
  • Leg de kip terug in de pot met de huid naar boven, dek af en kook 25-35 minuten op laag * controleer iedere 15 minuten
  • voeg een beetje water toe als dit nodig lijkt.
  • Serveer en bedek de kip met verse peterselie.