Israëlisch bedrijf wint 2,5 miljoen euro ter bestrijding van antibioticaresistentie

Ter illustratie. Foto MeMed Ltd

De Israëlische startup MeMed Ltd., dat zich voornamelijk richt op onderzoek naar het immuunsysteem, heeft 2,5 miljoen euro ontvangen van de European Innovation Council (EIC). Dit schrijft de Jerusalem Post.

Het bedrijf viel al eerder in de prijzen. Ze ontwikkelden een bloedtest waarmee artsen kunnen bepalen of een patiënt te maken heeft met een bacteriële of virale infectie. De bloedtest is baanbrekend omdat artsen hiermee veel gerichter antibiotica kunnen uitschrijven. Resistentie tegen antibiotica is een groeiend probleem.

‘We zijn vereerd dat de EIC ons erkent en ondersteunt’, zeg CEO en mede-oprichter Eran Eden. ‘Hun toewijding helpt MeMed met de missie en aanpak op technologische verbeteringen, zodat we de patiëntenzorg op een zinvolle manier kunnen blijven verbeteren.’

MeMed zal de financiering gebruiken voor het verder ontwikkelen en verbeteren van de bloedtest.

Lees hier meer informatie over antibioticaresistentie