Moeder van in Rusland gevangen Naama Issachar trekt haar verzoek tegen Russiche hacker in

Naama Issachar in betere tijden. Foto Instagram

De moeder van Naama Issachar die in Rusland gevangen zit gegijzeld is wegens “smokkel” van 9,6 gram marihuana, heeft het ministerie van Justitie gevraagd de petitie van haar, waarin om uitstel van de uitlevering van een vermeende Russische hacker aan de Verenigde Staten werd verzocht, in te trekken.

“Na een grondige analyse van de situatie besloot ik mijn beslissing om in beroep te gaan in te trekken”, zegt Yaffa Issachar in de Hebreeuwse media.

“Naama zal geen pion zijn voor de Russische hacker en zijn volk”, zegt ze. “Ik bid dat mijn beslissing de situatie van Naama in de Russische gevangenis niet zal verergeren, en ik vertrouw volledig op de president en de premier zolang ze blijven samenwerken met de Russische president om Naama’s onmiddellijke vrijlating te bewerkstelligen.”

Op zondag beval het Hooggerechtshof een tijdelijke stopzetting van de uitlevering van Aleksey Burkov, een IT-specialist, die in 2015 op verzoek van Interpol in Israël werd gearresteerd. Hij wordt in de VS gezocht wegens verduistering in een miljoenen dollars via een creditcardplan van Amerikanen.

De uitlevering van Burkov wordt volgens Israël door Moskou in verband gebracht met de zeven en een half jaar gevangenisstraf die eerder deze maand door een Russische rechtbank aan Naama Issachar is uitgesproken wegens vermeende drugshandel.