Netanyahu in paniek, riep spoed demo bij elkaar en viel uit tegen Gantz en Arabieren

Premier Netanyahu tijdens zijn speech. Screenshot Twitter

Premier Benjamin Netanyahu is duidelijk in een paniek modus. Gisteravond organiseerde hij een spoed demonstratie tegen de eventuele mogelijkheid van een minderheidsregering van Benny Gantz waar enkele honderden Likud supporters op af kwamen.

Het publiek in de Tel Aviv Expo was grotendeels mannelijk en van middelbare leeftijd. Supporters zwaaiden met Israëlische en Likud-vlaggen en dansten op een assortiment van pop Mizrahi-melodieën die uit de luidsprekers knalden terwijl ze wachtten tot de toespraken begonnen.

Tijdens deze demonstratie vertelde Netanyahu dat de Arab Joint List “het land wil vernietigen”.

“Op hetzelfde moment dat onze soldaten hun leven in gevaar brachten, voerden de leiders van Blue & White onderhandelingen met de leden uit de Knesset die de terreurorganisaties ondersteunen en die het land willen vernietigen,” vertelde Netanyahu zijn honderden aanhangers, zonder enig bewijs voor zijn beschuldiging.

Ook ging hij voorbij aan het feit dat er in de IDF duizenden Arabieren en bedoeïenen zijn die de afgelopen dagen ook tegen de terreur uit Gaza hebben gevochten.

Hoewel een paar Joint List MK’s zich uitspraken tegen de gerichte moord op Israël van de bevelhebber van de Palestijnse islamitische Jihad-terreurgroep Baha Abu al-Ata en de luchtaanvallen van de IDF in Gaza, heeft geen van hen hun steun uitgesproken voor de islamitische Jihad of voor het afvuren van raketten op Israëlische burgers.

Hoewel Netanyahu zei zich niet te richten tegen de Arabische burgers in Israel, maar tegen de door hen (democratisch gekozen) Knesset leden van de Arab Joint List, zei hij “dat zij het land proberen te vernietigen”, ook hiervoor gaf Netanyahu geen verder bewijs , en was deze uitspraak in lijn met wat hij eerder op zijn Facebook pagina had geschreven die door Facebook tijdelijk is geblokkeerd.

Hij waarschuwde verder tegen een “seculaire linkse “minderheidsregering die zou worden gesteund door de Arab Joint List, waar van hij beweerde dat als er zo een regering zou komen “dat zou worden gevierd in Teheran, Ramallah en Gaza”.

Reagerend op de vurige toespraak van Netanyahu, tweette Joint List leider Ayman Odeh: ‘Er komt geen’ Benjamin “verkeerskruispunt of Netanyahu high school. Vanavond verzegelde hij zijn nalatenschap als een bittere crimineel die niet weet hoe te verliezen, alleen om degenen die hij moest dienen te schade toe te zetten.”

“Wij allemaal, Arabieren en onze joodse partners, zullen een zucht van opluchting uitblazen de dag dat Netanyahu gaat vertrekken en we zullen blijven vechten voor vrede, gelijkheid, democratie en sociale rechtvaardigheid,” voegde Odeh eraan toe.

De Blue and White partij zei in een verklaring: “Bewoners van het zuiden hebben geen “spoed demonstratie” gekregen, noch de zieken die in de gangen van deziekenhuizen moeten liggen, noch de ouderen of gehandicapten.

“Zoals gewoonlijk geeft Netanyahu alleen om Netanyahu,” concludeerde de partij.

Advertentie (4)