Opnieuw komen er raketten in Israel neer; Iran beschuldigt Israel

Premier Benjamin Netanyahu (R) en minister van Defensie Naftali Bennett (2L) met militaire leiders in Tel Aviv op 12 november 2019 (Haim Tzach / GPO)

Na een relatief rustige nacht zijn de terroristen in Gaza vanochtend rond 6 uur weer begonnen met het afvuren van raketten richting Israel. Ondertussen hebben Iraanse leiders Israel beschuldigt van terroristische activiteiten.

Nadat de eerste raketten rond de grens met Gaza vielen, werden rond 06.30 raketten richting Beth Shemesh en Latrun in Centraal Israel afgevuurd.

Zover bekend hebben deze geen schade aangericht en heeft het Iron Dome afweer geschut zijn werk gedaan.

Israëls doelgerichte definitieve uitschakeling vóór zonsopgang dinsdag van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) terroristische leider Baha Abu al-Ata werd gevolgd door meer dan 200 raketten die gisteren overdag werden gelanceerd door terreurgroepen in Gaza.

De Israel Defense Forces lanceerden een campagne van vergeldingsaanvallen na ongeveer zes uur van onbeantwoorde raketaanvallen op centraal en zuidelijk Israël vanuit de enclave.

Islamiv Jihad leiders in de Gaza strip hebben gezegd dat “de echte wraak nog moet komen”.

Veel scholen in het gebied ten zuiden van Tel Aviv en rond de Gaza strook blijven vandaag gesloten. Ook in Ramat Gan, Givatayim en Rechovot, plaatsen ten oosten van Tel Aviv , blijven de scholen vandaag uit voorzorg dicht.

Het Israelische veiligheidskabinet heeft gisteravond vergaderd en komt late deze morgen opnieuw bijeen om de situatie te bespreken en eventuele nieuwe stappen te ondernemen om et geweld een halt toe te roepen.

Iran ondertussen beschuldigt Israel van terroristische en criminele activiteiten door het definitief uitschakelen van hun zetbaas in Gaza al-Ata en het bombarderen van doelen van de Islamic Jihad in Gaza.

Volgens de Ayatollah’s is Israel de “aanstichter” en onderstreepte hij “de noodzaak om de bezetters in internationale rechtbanken te vervolgen en te straffen als oorlogsmisdadigers”

Advertentie (4)