Premier Netanyahu op bezoek bij ‘Iron Dome soldaten’ in Zuid-Israël

Foto Amos Ben-Gershom (GPO)

Premier Netanyahu ging vanmiddag op bezoek bij de soldaten van de Israel Defence Forces (IDF) die de Iron Dome installaties in Zuid-Israël bemannen en kondigde het einde van de operatie aan. Hij was echter nog niet weg of het luchtalarm in Zuid- Israël ging opnieuw af als gevolg van een Palestijnse raket.

“Ik wil de soldaten en commandanten prijzen voor de buitengewone prestatie van ons verdedigingsapparaat, dat zeer goed heeft gepresteerd, samen met de burgers die de instructies van IDF Home Front Command hebben opgevolgd”, zo begon Netanyahu zijn speech bij het bezoek aan de soldaten.

“De doelstellingen van de operatie zijn nu volledig bereikt. Het doel van de operatie was om de commandant van de islamitische Jihad in de Gazastrook uit te schakelen, samen met tientallen terroristen en belangrijke infrastructuur van islamitische Jihad.”

“Onze vijanden hebben het bericht ontvangen. Wij hebben een lange arm. Wij kunnen iedereen uitschakelen, zelfs in hun bed. Ik hoop dat deze les zal worden geleerd. Ik vertrouw op onze troepen en wij zullen ons blijven verbeteren en alles doen wat nodig is om de veiligheid van Israël te waarborgen. Goed gedaan en bedankt”, aldus de premier.

Advertentie (4)