Schokkende beelden: kinderen durven na luchtalarm niet terug, totale paniek

Jonathan, 6, screenshot video

Er is een schokkende video online verschenen van Israëlische kinderen die na een luchtalarm in totale paniek zijn. Bevend, trillend en huilend willen de kids met hun moeder de schuilkelder niet verlaten.

De video is gemaakt door Reut Shpilman, die haar kinderen filmde terwijl deze weigerden na een vals luchtalarm terug te keren uit de schuilkelder naar huis.

Reut Shpilman haalt uit naar de Israëlische leiders en zegt dat zij niet begrijpen hoe kinderen in Zuid-Israel iedere keer bij een luchtalarm moeten lijden.

De video was afgelopen dinsdagavond opgenomen, toen er kort voor middernacht een luchtalarm in Ashkelon afging. Hoewel de IDF later zei dat het om een vals luchtalarm ging, zegt Ruth Shpilman dat dat voor haar kinderen niets afdoet.

“Het is erg frustrerend de kloof te zien tussen het begrip van wat er hier in het zuiden gebeurt en de manier waarop het leven gewoon verder gaat in andere regio’s in Israel”, vertelde Shpilman, moeder van vier kinderen, woensdag in Channel 12 nieuws.

Ori, 8, screenshot video

In de video zie je haar 8-jarige dochter, Ori, zichtbaar trillen en huilen terwijl ze haar moeder vertelt: “Ik wil niet”, nadat ze te horen had gekregen dat ze naar hun huis zouden terugkeren.

De 6-jarige Yonatan zit met trillende handen voor zich geklemd, fronst en schudt zichtbaar zijn hoofd als hij naast zijn moeder gaat staan.

De 3-jarige Noam klampt zich vast aan het been van zijn moeder.

Terwijl haar moeder zegt “laten we terug het huis ingaan”, zegt een zichtbaar huilende Ori “ik wil niet, ik wil niet…..er zullen niet genoeg oorlogen zijn…..” terwijl haar lippen trillen.

Even later zegt Ori tegen haar moeder ” “Mama, ik vind het niet leuk meer in huis. Ik wil hier blijven.” Waarop haar moeder vraagt”hoe lang kunnen we hier blijven?

“Ik ben bang, ik wil hier blijven,” zegt Ori een trillende Ori, “ik wil hier blijven.”

הי אתם שם למעלה, אתם שומעים?? כאן בדרום חיים במציאות בלתי אפשרית! באיזה מדינה בעולם נותנים שירו על האזרחים שלהם???? באיזה??ביבי, עם כל ההישגים שלך, אם ישנם אזרחים שחיים תחת פחד יומיומי! לא עשית כלום!! עדיף שתלך הביתה!! מעל 10 שנים אתה בשלטון! חאלס! אין את מי להאשים!

Geplaatst door ‎רעות שפילמן דרייר‎ op Dinsdag 26 november 2019

Reut zei dat ze haar kinderen 20 minuten lang, nadat de sirene had geklonken, had gefilmd nadat ze zich realiseerde dat ze haar kinderen niet kon kalmeren.

“Deze beelden herhalen zich bij elk luchtalarm. Dit is de realiteit waarin we leven,” vertelde Shpilman Channel 12.

“Mijn kinderen zijn niet depressief, ze zijn gelukkige, goed functionerende kinderen. Maar dit volgt hen overal, ‘zei ze. “Mijn dochter is bang om in de school bus te stappen, omdat de chauffeur het radionieuws aanheeft en ze hoort dat brandende ballonnen of raketten vallen. Ze is bang om terug naar haar kamer te gaan, ze vraagt: “Als de sirene klinkt, wat moeten we dan doen?”

In een Facebook-bericht dat woensdagochtend bij de video staat, haalde Shpilman uit naar premier Benjamin Netanyahu en andere leiders omdat ze de veiligheid van haar familie niet kunnen waarborgen.

“Hé, jullie daarboven, kun jullie me horen?” Schrijft ​​ze in de Facebookpost. “Hier in het zuiden is onze situatie ondraaglijk! Welk land ter wereld zou toelaten dat zijn burgers worden beschoten ??? ”

Op haar Facebook account is een foto van haar stembiljet te zien waaruit blijkt dat op de rechtse Yamina partij heeft gestemd, desalniettemin schrijft ze “Netanyahu, ga naar huis”.

Advertentie (4)