Leiders uit de hightech industrie roepen Netanyahu op onmiddellijk af te treden

Premier Netanyahu. Screenshot YouTube

In twee open brieven vandaag uit het Israëlische bedrijfsleven zijn bezorgdheid over de politieke impasse en aanvallen op het juridische systeem van het land, meldt Globes.

In een vandaag gepubliceerde brief roepen vooraanstaande zakenmensen uit de Israëlische technologie-industrie premier Benjamin Netanyahu op om onmiddellijk af te treden.

Dit is de tweede brief die vandaag door bedrijfsleiders is gepubliceerd na het indienen van de aanklachten tegen Netanyahu een week geleden en de voortdurende politieke patstelling, die volgens velen zal leiden tot een derde ronde van Knesset-verkiezingen.

In de eerste vandaag gepubliceerde brief riepen tientallen vooraanstaande Israelische ondernemers op om een ​​einde te maken aan het aanzetten tot haat tegen overheidsinstanties en om de vorming van een regering die niet door corruptie is aangetast mogelijk te maken.

“Groei en economisch welzijn vereisen een sterke en stabiele democratie. Dit vereist een regering zonder corruptie, een regering die de democratische waarden respecteert, inclusief de onafhankelijkheid van het rechtsstelsel en een vrije pers”, aldus de brief.

In de tweede en meer bijtende brief wordt Netanyahu opgeroepen om onmiddellijk af te treden, nu er aanklachten tegen hem zijn ingediend. “Het is onaanvaardbaar voor Israël en zijn democratische instellingen om het slachtoffer te worden van de persoonlijke strijd van de premier om te overleven. De premier moet onmiddellijk aftreden en zijn juridische zaken als particulier regelen”, aldus de brief.

De brief, een initiatief van het Qumra Capital-groeifonds, is ondertekend door 90 leiders in de technologie-industrie, waaronder ondernemers en partners in durfkapitaalfondsen.

Onder de ondertekenaars zijn Mellanox oprichter en CEO Eyal Waldman, oprichter van TLV Partners Rona Segev, Vintage Investment Partners managing partner Alan Feld, Intimate Capital managing partner Roi Carthy, Firstime VC managing partner Nir Tarlovsky en Pixellot CEO Alon Werber.

“Dit is het minimum dat we kunnen doen als burgers die hier wonen. Ik hoop dat meer en meer mensen in het land tot de conclusie komen dat een moedige beslissing moet worden genomen.

Dit heeft niets te maken met rechts of links; het is een impasse waar we al bijna een jaar inzitten, zonder regering, en dat allemaal door één persoon die alles volledig tot stilstand brengt. We kunnen dit niet op deze manier laten doorgaan, “zegt Qumra Capital mede-oprichter en managing partner Boaz Dinte, die de brief initieerde.

Advertentie (4)